Frissítve: Megint döcög a Skype

Két héttel a legutóbbi üzemzavar után ismét akadozik a Skype hálózata. A népszerű VoIP- és chatkliens főként európai felhasználói a Twitteren arra panaszkodnak, hogy nem tudnak bejelentkezni a programba. Néhány perccel hírünk megjelenése előtt a Skype – ugyancsak a Twitteren – elismerte, hogy megint homok került a gépezetbe. Mint írták: „A felhasználók egy kis része nem tud bejelentkezni a Skype-ra. Vizsgáljuk az okokat, és remélhetőleg hamarosan részletekkel tudunk szolgálni.”

A legutóbbi kimaradást a kliensszoftverben található „technikai hibával” magyarázta a vállalat, ennek javítására akkor ki is adott egy frissítést Windows és Mac platformokra. Sajátos, hogy a felhasználók egy része a Skype felvásárlására május elején 8,5 milliárd dolláros ajánlatot tévő Microsoftot hibáztatja az átmeneti üzemzavarokért, noha annak ma még nincs beleszólása a Skype működésébe: az akvizíció a várakozások szerint az év végén zárul csak le.

Frissítés (14:30): a Skype megtalálta a hiba okát: „konfigurációs problémáról” van szó, melynek javításán már dolgoznak. Azt írják, felhasználóknak nem kell semmit tennie, amint a rendszer helyreáll – remélhetőleg egy-két órán belül –, automatikusan bejelentkezik majd a kliens.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Skype

Azóta történt

Előzmények