Megjelent a Skype 4.0 Linuxra

A Skype a hivatalos blogban jelentette be, hogy frissítésekkel és új funkciókkal kiadták a Skype 4.0-s linuxos változatát.

A „Four Rooms for Improvement” kódnéven fejlesztett alkalmazást már jó ideje ígérik, így nem véletlen, hogy Marco Cimmino a bejegyzést azzal kezdi, hogy a cég nevében megköszöni a Linuxot használók türelmét, és kifejezi reményét, hogy a kínált újítások miatt megérte várakozni a szoftverre.

A bejegyzés szerint a legfontosabb változások: jelentős mértékben javítottak a hanghívásoknál a hangminőségen, jobb lett a videótámogatás (jóval több eszközt támogatnak), valamint sokat fejlesztettek a chates szinkronizáción is.

A Skype 4.0 új, egyesített beszélgető ablakot kapott, ugyanakkor több esetben átdolgozták a felhasználói felület elemeit is: új hívásablak, a jelenléti és az érzelmi ikonokat is megújították.

Cimmino azt is ígéri, hogy a javításoknak köszönhetően a 4.0-nál már sokkal ritkábban fordulhat elő fagyás vagy összeomlás. Arra is felhívja a figyelmet, hogy a frissítéskor a javítások miatt az első használatkor lassulást tapasztalhatnak a felhasználók, de csak ekkor, később már nem.

A Skype 4.0 for Linux letölthető a cég weboldaláról (a fejlécen a régi nevet még nem írták át, de már az új verziók jönnek le). Habár bővült a nyelvi változatok száma, magyarul sajnos még nem érhető el.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Skype

Azóta történt

Előzmények