- DIGI internet
- MinDig TV
- Az EV-k miatt maximumra kell pörgetni az atomipart
- Reklámblokkolók topikja
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- A befektetők nem értenék a szuperintelligenciához vezető döntéseket
- Kiderült, hogy miért tarol megint az Apple és az iPhone
- Vírusirtó topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
gratula
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
anulu
félisten
Gratula. Jovore a tobbi OS kitalaloja kapja, ugye (megosztva)? (Vagy kezdodik a "bibiii! mi Nobel dijas altal kitalalt OS-t hasznalunk" arcnovekedes?)
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 11Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB | XBOX ONE X
-
Honkydoo
őstag
Gratulálok!
"Légy olyan, mint bárki más, tégy olyat, mint senki más."
-
anulu
félisten
Nem olvastam, a hir cime boven sok volt a mai napom utan, h levagja az agyamban a biztositekot...
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 11Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB | XBOX ONE X
-
csigabig
tag
Örülök ennek a hírnek csak gratulálni tudok hozzá !!
már 16 éve itt
-
mr.iGZ
csendes tag
Grata, a nyílt forráskód alapjaiban változtatta meg a számítástechnikát.
-
ng0ofy
KORREKTOR
Továbbra sem értem mi köze ennek a Nobel-díjhoz?
OK, hogy a legrangosabb, de nem Nobel, azt a svédek osztják.
Jól van az, anulu, kapjon díjat. A többiek degeszre keresik magukat, ő meg díjat kap
-
.mf
veterán
Az általa beindult mozgalom egy nem-megosztott díjat is megérdemelt volna, de így is gratula.
OFF:
Sinja Jamanaka, azaz Yamanaka Shinya?
Sudzsi Nakamura, azaz Nakamura Shuji?Falra mászok a magyarításotoktól, szokjatok már le végre róla. Egyrészt, a hivatalos a Hepburn átirat, amit fenn is írtam. Igen, Japánban is hivatalos, hiába jöttök evvel. Továbbá, még a magyarításotok sem helyes, fonetikusan pl. Nákámürá Südzsi lenne.
Fotóim: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Grat, szerintem is megérdemelte. Nem csak a OS miatt, hanem azért, amit elindított.
Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty
-
.mf
veterán
válasz
dajkopali #13 üzenetére
De könyörgöm, nincs olyan, hogy hivatalos magyar átírási szabály!
A Hepburn-átirat a nemzetközileg elfogadott hivatalos. Más idegen nyelvek neveit sem magyarítjuk. Hogy nézne már ki mondjuk egy Dzsordzs Bus. Olyannak, aki tanult/tanul japánul, annak kb. ugyanilyen fájdalmas és szemetszúró, mint ez.Fotóim: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
ViZion
félisten
Wooo-hooo
Nagy gratula!
Anulu: No offense, de Te minden linuxos topikban feltűnsz, teleszóród a negatív kommentjeiddel, és provokálod a fórumozókat. Komolyan ennyire zavar? Milyen szörnyű dolgot tett veled a linux, hogy így gyűlölöd? Persze ezt sehol nem mondod, mindíg Te vagy a pártatlanság nagy barátja, de valahogy az összes linuxos hír alá bekerül pár hsz-ed, meg linux vs. másik OS dolog, amikor ez sem erről szól.
kicsi offense is legyenérdésedre a válasz amúgy ott van a Bill Gates/MS kezdeteket bemutató filmben
[ Szerkesztve ]
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
dajkopali
HÁZIGAZDA
ezt már megbeszéltük egyszer, ne terheljük vele a topikot (a nem latin írást használó oroszok egyébként hasonló elvek alapján alkalmazzák a fordított átírást: Джордж Буш)
egyébként a magyar átírási szabályokat japánul tudó nyelvészek alkották meg a korábbi átírási elvek alapján[ Szerkesztve ]
"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter
-
Kiegyenesedtek volna windózosoktól is
Munkahelyen amit hallok Linux ellenérvként folyamatosan : nem mennek rajta a jááátééékoook
...na persze, mellettem egy vérpistike ül.Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty
-
geezer
aktív tag
OFF
Csak halkan jegyzem meg, én sem szeretem a magyaros átírást.
Szegény japánok megalkották a saját átírásukat a kínai nyelvet alapul véve (hiragana+katakana), aztán Hepburn (magyar átírással Hebbörn) bácsi megalkotta a saját átírását a többiek számára, erre a magyarok "továbbfejlesztették" a rendszert.
Disz iz dzsászt bjutiful.
Dász iszt ungláublih.
Szüperh.
OFF vége. -
Alborosie
aktív tag
Milyen fukarság van. Bill Gates miért nem kap a Kékhalál miatt Tech Nobelt? Amennyien azt szidták bőven megérdemelné.
-
freelancer
tag
Nagy gratula ... megérdemelte
Anulunak meg: három hete barátkozom a linux alpú disztrókkal, nekem érdekes módon eddig csak pozitív tapasztalataim vannak, ha így megy, pár hét és végleg letakarodik a vindóz a gépemről. Mégsem járok win7/8 totyikokba hírekhez, hogy: hallod bame birkavagy sz*ravindóznyóc mer a csempe a fürdőszobába kell.
Elösször lőjünk rájuk atomot, aztán valami DURVÁT!
-
moli.hu
őstag
akik így természetesen a díjjal járó 1,2 millió eurót is elfelezik egymás között.
pofam leszakad... nem birtak volna meg 2 evet varni a linuxszal?
raadasul ezutan ok is hozzaszoknak ehhez a baromsaghoz, mert ha mar egyszer megtettek, masodjara is meg fogjak.
-
bambano
titán
válasz
freelancer #26 üzenetére
Abban anulunak igaza van, hogy linuxból is lehet káoszt csinálni, ha valaki erre gyúr rá.
-
-
Narxis
nagyúr
Akkor ez nem csak nekem tűnt fel... pedig nem vagyok egy linuxos. Nem ijedek meg ha elém raknak egy ubuntut, de kb. ennyiben mérhető a "tudásom".
anulu viszont elég provokatív hozzászólásokat szokott írni ilyen híreknél, nem tudom, hogy mi szükség van rá.
Linusnak pedig grat.
I do not fear, for you are with me. All those who defied me, shall be ashamed and disgraced. Those who wage war against me, shall perish. I will find strength, find guidance, and I will triumph.
-
-
ViZion
félisten
...és nem elég kitartó.
Jah, régi Dellnek is megy má' a wifi, mint a huzat, annyi volt a baja, hogy lelkesedésből 2 driver akarta használni együtt.
érdekes, h wint alig faragom, mert "ilyenaztkész". Fedorán meg mindíg van valami, amit máshol láttam vagy olvastam, meg lehet csinálni valahogy, ezért nekiesek...néha úgy kell összetákolni utána, de jól tűri a botlásaimat.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
aha... jó kis fedora. Ezt is meg kéne csianálni, az is döcög, ahhoz is nyúlni kéne... áááhh majd a következő rilízben, úgyis mindjárt jön. .. izé... 3 hete eol, frissíteni kéne.
Mi előre tudtuk hogy ez lesz Ebédre hízott patkány Gyere siessünk Indul az expressz Nézzük meg Milyen a Balkán
-
rt06
veterán
ezt most csak en nem ertem, miert hozzatok le ujbol, ket honap elteltevel is?
Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.
-
leslieke
Jómunkásember
Jó helyre került a díj! Gratula!
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
rt06
veterán
jah, emiatt a ket szo miatt? csak mert a jelen hirben levo irasban (az itt irtakkal ellentetben) nem jelolesrol volt szo, ott is azt irtak, megkapta (ezek szerint akkor odaiteltek, most megkapta, jovoheten megirjak, hogy hazavitte es kitette a vitrinbe, aztan lesz rola heti blog, hogy hogy esik ra a napfeny, meg milyen surun torli rola a port...)
dajkopali: jah, hogy ket dij van...ez nem volt egyertelmu
[ Szerkesztve ]
Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.
-
Érdekes, és egyszer belövöm az Ubit, és onnantól az megy.
Akkor kell hozzányúlni, ha fejlesztek (most éppen diskless Ubit, az asztali gépem a bootszerver), vagy elb*om (de az az elmúlt években ritka).
Különben felteszem, és csak megy... megy... megy...A windóz meg egy World of Tanks klienstől tud kék halált dobni (mondjuk rossz az egyik ramom, de a Linuxot nem érdekli).
Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty
-
ViZion
félisten
Ja, Ubuntu? ne má'. ott is kapod ami van, és megy...megy... többnyire
. Viszont a Gnome Shell változik, változtathatod, kiegeket buherálsz, keresgélsz, etc. azé' Ubin is találtam mindíg valamit, vagy az talált meg engem
-
Slap
csendes tag
Ez is egy romanizáció, tehát Bush nevét felesleges átírni. Én tanultam japánul és nem nézem le a magyar átírást, de főleg nem zavaró számomra. Persze ha egyszer elkezdik használni az egyiket, akkor tartsanak ki mellette, hogy ne legyen félreértés. Nem tökéletes, de a hepburn sem az. A hepburn-t az angolra szabták így vannak hiányosságai. Amivel problémák szoktak lenni, az a nipponshiki, de az sem vészes.
Mondjuk a névsorrend nem stimmel.[ Szerkesztve ]
-
-
-
rt06
veterán
válasz
Jim Tonic #44 üzenetére
pedig igaza van
mikor kap pl tanembaum, aki nelkul nem biztos, hogy lenne linux?az meg a masik, hogy ha nem tudsz ertelmes kommentet alkotni, nem biztos, hogy azt torlese utan szintiszta szemelyeskedesre kellene cserelni
-
-
bambano
titán
Tanenbaum mit is tett le a linux asztalára? Kb ugyanazt, mint te meg a barátaid: szétfikázta a francba.
Tanenbaum mit is tett le az opensource asztalra? semmit, a minixét pénzért adta. Ezzel nem alakított ki jelentősen más fejlesztési modellt.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bambano
titán
Milyen hálózatos munkája volt Tanenbaumnak? jól-rosszul összeszedte az aktuális szabványokat és leírta egy könyvbe?
Nálunk egy időben volt egy olyan kisvárosi legenda, hogy vesz a tanár vizsgán egy könyvet, találomra kinyitja valahol és ahány hibát találsz azon a dupla oldalon, azt a jegyet kapod. Amelyik könyvvel ezt meg lehet csinálni, az nem érdemel rangos kitüntetést, se az írója. És a hálózatok könyv erre esélyes volt, bár az egyik inteles procis könyv (magyar, az írónő nevét nem emlegetném) méginkább.
Új hozzászólás Aktív témák
it A finn akadémia nem tudott dönteni, így az idei nagydíjat megosztották a finn szoftvermérnök és a japán fizikus és őssejtkutató között.
- Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! LEGOLCSÓBB! Automatikus 0-24
- World of Warcraft Shadowlands Collectors edition EU EN
- Windows, Office licencek a legolcsóbban, egyenesen a Microsoft-tól - 2390 Ft-tól!
- STEAM-en aktiválható maradék játékok baráti áron! - CSERE IS ÉRDEKEL!
Állásajánlatok
Cég: Servergarden Kft
Város: Budapest
Cég: KIFÜ
Város: Budapest