Súlyos Skype-hiba: másoknak is elküldi az üzeneteket

A Skype egyik közösségi oldalán nemrég többen jelezték, hogy furcsa viselkedést tapasztaltak kliensükön a júniusi frissítése után: egyes üzenetek a fogadón kívül másokhoz, harmadik felekhez is megérkeztek. A hibák bizonyos mértékig különböztek, időnként csak egy-egy üzenetrészlet, időnként a teljes beszélgetés megjelent illetékteleneknél is.

A már egy ideje a Microsoft által üzemeltetett Skype szóvivője gyorsan reagált, és közölte, hogy vizsgálják az ügyet, és gyors hibajavítást ígért. Tegnap újra megszólaltak, és közölték, hogy megtalálták a hibát, dolgoznak a javításon, melyet hamarosan kiadnak. A fórumozók által felvetett jelenség a közlemény szerint csak akkor lép fel, ha a kliens egy azonnali üzenetküldés közben összeomlik, és az újrainduláskor a program az utolsó üzenetváltást az ismerősök listája alapján elküldi valaki másnak is. Egyelőre nem tudják, hány felhasználó érintett, de a hiba fellépéséhez szükséges ritka körülmények miatt úgy vélik, nagyon kevés.

A cég bocsánatot kért a kellemetlenségek miatt, és elárulta, hogy pontosan milyen verziójú kliensek érintettek: Skype 5.9 és 5.10 for Windows, Skype 5.8 for Mac, Skype 4.0 for Linux, Skype 1.2 for Windows Phone, Skype 2.8 for Android, Skype 4.0 for iOS.

Hirdetés

Szakmai előadások és koncert: így ünnepli 20. születésnapját a RelNet Kft.

PR Az IT-biztonsági, hálózati és menedzsment megoldások integrálására és támogatására szakosodott disztribútor vállalat az évek során példaértékűvé vált RelNet Partnernapon színvonalas szakmai előadásokkal és szórakoztató programokkal várja a vendégeit – akár az IT Café olvasóit - a Normafa Rendezvényházba.

Azóta történt

Előzmények