Súlyos Skype-hiba: másoknak is elküldi az üzeneteket

A Skype egyik közösségi oldalán nemrég többen jelezték, hogy furcsa viselkedést tapasztaltak kliensükön a júniusi frissítése után: egyes üzenetek a fogadón kívül másokhoz, harmadik felekhez is megérkeztek. A hibák bizonyos mértékig különböztek, időnként csak egy-egy üzenetrészlet, időnként a teljes beszélgetés megjelent illetékteleneknél is.

A már egy ideje a Microsoft által üzemeltetett Skype szóvivője gyorsan reagált, és közölte, hogy vizsgálják az ügyet, és gyors hibajavítást ígért. Tegnap újra megszólaltak, és közölték, hogy megtalálták a hibát, dolgoznak a javításon, melyet hamarosan kiadnak. A fórumozók által felvetett jelenség a közlemény szerint csak akkor lép fel, ha a kliens egy azonnali üzenetküldés közben összeomlik, és az újrainduláskor a program az utolsó üzenetváltást az ismerősök listája alapján elküldi valaki másnak is. Egyelőre nem tudják, hány felhasználó érintett, de a hiba fellépéséhez szükséges ritka körülmények miatt úgy vélik, nagyon kevés.

A cég bocsánatot kért a kellemetlenségek miatt, és elárulta, hogy pontosan milyen verziójú kliensek érintettek: Skype 5.9 és 5.10 for Windows, Skype 5.8 for Mac, Skype 4.0 for Linux, Skype 1.2 for Windows Phone, Skype 2.8 for Android, Skype 4.0 for iOS.

Azóta történt

Előzmények