Sikeres WiMAX-teszt a Tour de France-on

Több száz nemzetközi újságíró és más akkreditált személy élvezhette a gyors és egyszerű internetes hozzáférést, a Wi-Fi hotspotokon keresztül a WiMAX-hálózatra csatlakozva a franciaországi Pau-ban, a Tour de France ideje alatt működő tesztüzem keretében. Az Intel és a France Telecom / Orange által kiépített szélessávú szimmetrikus csatlakozási lehetőség révén a DSL csatlakozáshoz képest gyorsabbá és egyszerűbbé vált a hírek és multimédiás információk feltöltése.

A WiMAX tesztüzemben az újságírók az utak mentén felállított hotspotok által csatlakozhattak az internethez. Az Alvarion által biztosított, Intel-alapú előzetes WiMAX felszerelés mintegy 450 újságíró számára biztosított szélessávú vezeték nélküli csatlakozást. A Tour további állomásain a France Telecom / Orange munkatársai egy éjszaka alatt állították fel a technikai felszerelést, a WiMAX által biztosított a hordozhatóságnak és gyors – az időigényes kábelezés megspórolásával akár 1 órán belüli – installálásnak köszönhetően.

A Pau-i WiMAX teszt sikeres volt, így az Intel a 2006-os Tour de France idején is szeretné használni a technológiát. „Elégedettek vagyunk a teszt eredményeivel, hiszen a Tour de France információs központja demonstrálta, hogy a WiMAX valóban működik.” – mondta Gilles Karolkowski, az Intel WiMAX marketing igazgatója.

Azóta történt

Előzmények