SAP-központ létesül Debrecenben

Az SAP Hungary Kft. együttműködési megállapodást kötött a Debreceni Egyetemmel. A kooperáció része az SAP tavaly indult Excellence Center (Kompetencia Központ) oktatási projektjének, mely az ország legnagyobb felsőoktatási intézményei és a vállalatirányítási rendszereket fejlesztő szoftvercég szoros együttműködésének keretében SAP-felhasználói ismeretekhez, kutatási témákhoz segíti az egyetemistákat, főiskolásokat. A programba már korábban bekapcsolódott az ELTE, a Budapesti Műszaki Főiskola Neumann János Informatikai Kara és a Budapesti Műszaki Egyetem.

Vahl Tamás, az SAP ügyvezetője kiemelte: „Elsődleges célunk, hogy az intézményben végzett hallgatók nemcsak hazai szinten, de az Európai Uniós vállalatokkal szemben is meg tudják állni helyüket a versenyben. Ehhez szeretnénk mi a legfrissebb szaktudást és átfogó ismereteket biztosítani. Nagy örömünkre szolgál, hogy ezzel is hozzá tudunk járulni a jövő szakembereinek képzéséhez.”

A Debreceni Egyetem Informatikai Kara és a Debreceni Egyetem Gazdasági Főigazgatósága támogatásával, valamint Dr. Vincze Szilvia gazdasági főigazgató-helyettes vezetésével jön létre a debreceni kompetenciaközpont, amelynek célja az Informatikai Kar integrált vállalatirányítási rendszerek gyakorlati képzésének támogatása. Ez magában foglalja a laborgyakorlatokat, valamint a hallgatók önálló laboratóriumi és diplomatervezési munkáját. A megállapodás az SAP oktatási anyagba való szerves beépülésén kívül a két intézmény kutatás-fejlesztési együttműködését is tartalmazza, ennek megfelelően az egyetem alkalmazott, illetve kísérleti kutatásaiban is megjelenik majd az SAP.

Azóta történt

Előzmények