Új vezető az SAP Hungary élén

Stewart Oldroyd

Az SAP AG Stewart Oldroydot nevezte ki az SAP Hungary Kft. ügyvezető igazgatójává. Az elmúlt néhány hónapban Veres Zsolt irányította megbízott ügyvezetőként a szoftvercég hazai leányvállalatát, ő Oldroyd kinevezésével visszatér korábbi – a közép-európai térség kis-és középvállalati szegmenséért felelős kereskedelmi igazgatói – posztjára.

November 26-tól az új ügyvezető felel a magyarországi stratégiai tervezésért, az értékesítési és field operációért, valamint a cég összteljesítményéért. Oldroyd – aki a leányvállalat budapesti irodájában fog dolgozni – Manfred Josephnek, az SAP közép-európai vezetőjének tartozik beszámolási kötelezettséggel.

Az 1982 óta Magyarországon élő, magyarul tökéletesen beszélő brit Stewart Oldroyd 1996-tól 1997-ig az Oracle Hungary ügyvezető igazgatója volt, majd az Oracle Central Europe regionális igazgatójává lépett elő. Itt kiépítette a professzionális szolgáltatási üzletágat, valamint lehetővé tette, hogy az Oracle belépjen az összetett alkalmazások piacára. 2002 és 2003 között a Graphisoft nemzetközi fejlesztési igazgatója, majd újabb két évig az IBM Magyarország kormányzati kapcsolatokért felelős igazgatója volt. Ezt követően a T-Systems vezérigazgatójává nevezték ki Magyarországon – ezen a poszton hozzájárult a cég növekedéséhez, és látványos mértékben, 92 százalékkal növelte a cég bevételeit.

Azóta történt

Előzmények