Raspberry Pi 3: Wi-Fi, Bluetooth és 64 bit

Egész sokat lehetett tudni Raspberry Pi Foundation legújabb miniszámítógépéről már a bejelentés előtt, amit a várakozásoknak megfelelően be is mutattak.

Február 29-én pontosan négy éve, hogy a Raspberry Pi forgalmazása megkezdődött. A bankkártya méretű miniszámítógéppel az IT café olvasói is több ízben találkozhattak már, legutóbb például néhány izgalmas kiegészítőt gyűjtöttünk csokorba, de bemutatásra került az is, hogyan készíthető otthoni webszerver a közösség által kedvelt gépből.

Hirdetés

Az FCC (Federal Communications Commission, Szövetségi Hírközlési Tanács) honlapjára felkerült dokumentumok alapján bevizsgálásra került a Raspberry Pi 3 Model B, melyet az évforduló napján hivatalosan is bemutattak.


[+]

Az előzetesen elérhető információk szerint a Pi 3 újdonsága az integrált Wi-Fi (802.11 b/g/n, 2,4 GHz) és Bluetooth 4.0 Low Energy, illetve a legfrissebb MagPi borítóján látható hirdetésből az is kiderült, hogy 64 bites, 1,2 GHz-es órajelű ARM processzort kapott.

CPC katalógus
CPC katalógus [+]

A Premier Farnell Grouphoz tartozó CPC nagyker katalógusban található termékkód alapján néhány szemfüles Reddit felhasználó a CPC webshopján keresztül egy figyelmetlen termékélesítés révén sikeres rendelést adott le a termékre két nappal megjelenés előtt, ezek visszaigazolásában ARM8 szerepelt.

Néhányan meg tudták rendelni, azóta ezt a kiskaput megszüntette a CPC
Néhányan meg tudták rendelni, azóta ezt a kiskaput megszüntette a CPC (forrás: Reddit) [+]

Továbbra is marad az 1 GB RAM, a 40 lábas GPIO tüskesor, 4 USB 2.0 és az ethernet port, külső jegyeiben alig változott valami a Pi 2-höz képest, így az elődökhöz használt tokozások használhatók maradnak.

Azóta történt

Előzmények