Ingyenes informatikai képzés

Február 1-jéig bárki jelentkezhet a 8 hetes, díjmentes szoftvertesztelő képzésre.

A PROGmasters programozóiskola és IT képzési központ tavaly év végén hirdette meg a partnercégei által ösztöndíjas finanszírozási formában támogatott, ennek köszönhetően a résztvevők számára teljesen díjmentes alkalmazásüzemeltető képzését, és most bejelentették, hogy idén márciustól pedig egy, a diákok számára ugyancsak ingyenes, 8 hetes szoftvertesztelő tanfolyamot indítanak.

A tanfolyam március elején indul, 20 fő számára teljesen díjmentes manuális tesztelő képzést biztosít, amelynek költségét a szervező partnercégei – a résztvevők jövőbeli munkaadói – finanszírozzák. A 8 hétig tartó, nappali rendszerű képzésre a szabad helyek függvényében, de legkésőbb 2022. február 1-jéig bárki jelentkezhet.

A képzés résztvevői a mentorok segítségével valós projekteken dolgozva megismerik többek között az operációs rendszerek felépítését és működését, elsajátítják a különböző tesztelési technológiákat és eszközöket, megtanulják a tesztelési dokumentációk elkészítését és alkalmazását, megismerkednek az adatbázis-kezelés alapjaival, és bevezetést kapnak a tesztautomatizálási alapokba is.

Feltétel a legalább középszintű német nyelvtudás

A képzés 10 legjobban teljesítő végzettjének május elejétől a Deutsche Telekom IT Solutions kínál majd állást, minimum bruttó 400 ezer forintos kezdő fizetéssel. A húszfős csoport másik fele pedig a PROGmasters összesen több mint 70 partnercégénél helyezkedhet el hasonló összegű kezdő fizetésért.

A sikeres felvételihez sem diplomára, sem a felhasználói szintű informatikai ismereteknél mélyebb előképzettségre nincs szükség, ugyanakkor elvárt a legalább középfokú, aktív német nyelvtudás. A jelentkezők közül a PROGmasters online kompetencia-tesztekkel, német szintfelmérővel, majd egy HR interjú és egy Assessment Center segítségével választja ki a képzés résztvevőit.

Azóta történt

Előzmények