A PowerUp! verseny várja az informatikusokat is

Harmincezer eurós fődíjjal csábítja a magyar startupokat Közép-Európa legnagyobb energetikai versenye.

Lassan finiséhez ér a tiszta technológiákkal foglalkozó startup vállalkozások számára meghirdetett energetikai verseny, a PowerUp!. Április 19-éig lehet még rá jelentkezni huszonnégy közép-európai országból, köztük hazánkból is. A nagy érdeklődésre való tekintettel az InnoEnergy, az esemény szervezője a 20 ezer eurós fődíjat felemelte 30 ezer euróra.

Bár a verseny elsősorban az energia szektorra és a tiszta energiára koncentrál, nyitott az olyan megoldások számára is, amelyek a mobilitással, a kiberbiztonsággal, az intelligens városokkal és a légkörbe juttatott káros porrészecskék mennyiségének visszaszorításával foglalkoznak. A széles körű projektportfólión túl a pénzdíjak is ösztönzést jelenthetnek a nevezéshez a vállalkozások számára. A főnyeremény mellett anyagi juttatásban részesül a második, illetve a harmadik helyezett is (10, illetve 5 ezer euró értékben). A legérdekesebb projektek benyújtóit pedig meghívják az InnoEnergy Highway gyorsítóprogramba is, amelynek keretén belül azok akár további 150 ezer eurós támogatást is kaphatnak.

„Mi mások vagyunk, mint a többi, induló vállalkozásokba fektető cég. Nem csak finanszírozzuk, de támogatjuk is a projekteket mindaddig, amíg piacra nem kerülnek. Olyan szolgáltatásokat kínálunk, amelyek a csapatépítéshez, képzéshez, a különböző coaching folyamatokhoz, vagy a mentoráláshoz köthetők. Megkönnyítjük a külső finanszírozó intézményekhez, kockázati tőke hálózatokhoz való hozzáférést, valamint közreműködünk a termék fejlesztésében is. Kutatóintézetekkel és egyetemekkel dolgozunk együtt, így képesek vagyunk mérnökök és egyéb szakértők bevonására is.” – hangsúlyozta Jakub Miler, az InnoEnergy Közép-Európáért felelős vezérigazgatója.

Tavaly a hazai sikeres felkészítést követően a magyar Heatventors nyerte a nemzetközi nagydöntőt Budapesten.

A PowerUp! révén ugyanakkor az InnoEnergy hozzájárul a környezetet érintő, illetve a környezetvédelemhez kapcsolódó fejlesztésekhez is. Jó példa erre a Bin-e projekt, amelyet egy lengyel csapat jegyez. Ők egy olyan okos hulladéktárolót hoztak létre, ami felismeri és magától szortírozza a hulladékot. Eddig több mint száz ilyen készüléket értékesítettek és a közelmúltban tettek szert újabb, csaknem 500 ezer eurós támogatásra is.

A PowerUp! megmérettetésen való részvételhez nincs másra szükség, mint egy prototípusra, egy csapatra és egy kitöltött jelentkezési lapra, amely megtalálható a www.powerup.inoenergy.com honlapon. Az indulók májusban Bootcamp rendezvényeken és országos döntőkön vesznek részt. A helyi győzteseket pedig meghívják Prágába a végső, nagy döntőbe, amelyet június 19-én rendeznek.

Hirdetés

Gamer laptop: már felveszi a versenyt az asztali pc-vel

PR Sokáig az a nézet tartotta magát, hogy az igazi játékosoknak nagy teljesítményű asztali számítógépre van szükségük. Ez mára megváltozott, és a gamer laptopok sem maradnak le az asztali nagytestvér mögött.

Azóta történt

Előzmények