Hirdetés

Pénteken lesz a blokklánc verseny elődöntője

Tíz projekt indul az első országos blokklánc verseny elődöntőjén – de a rendezvény nem ingyenes.

A szervezők ma jelentették be, hogy több mint harminc pályázat érkezett Magyarország első blokklánc versenyére, a Block Knights Contestre, és ezek közül tíz csapat jutott az elődöntőbe a szakmai zsűri döntése és a közönség szavazata alapján. A projekteket élőben mutatják be Puzsér Róbert és Szirmai Gergely közreműködésével április 27-én, Budapesten, az Akvárium Klubban. (A jegyárak borsosak.)

Hirdetés

Első alkalommal rendeznek blokklánc versenyt Magyarországon. A versenyzők a blockchain technológiára épülő megoldásaikat maximum három perces videó keretében mutatták be, melyek közül a szakértő zsűri kilenc, a közönség pedig egy csapatot juttatott tovább az elődöntőbe.

Az első élő megmérettetésen egyrészt az elődöntős csapatok mutatják be megoldásaikat, másrészt a jelenlévők betekintést kapnak a kripto- és blokklánc világ titokzatos múltjába, kialakulásának társadalmi hátterébe, egyúttal megismerhetik az iparág legfőbb kihívásait. Az elődöntőn a legfontosabb piaci szereplők, egyetemek és szakemberek lesznek jelen, köztük a nemzetközi színtéren sikeresen szereplő, magyar kötődésű FarmaTrust vezérigazgatója.

„Meggyőződésünk, hogy az élen járó magyar megoldásoknak köszönhetően a még formálódó blokklánc világban Magyarország vezető szerepet fog betölteni. Éppen ezért az esemény célja, hogy ösztönözzük a magyar szerepvállalást, bátorítsuk a vállalkozásokat a technológia használatára és további fejlesztésére, a szakmai párbeszéd elindítására. Hiszünk benne, hogy egy olyan közösséget tudunk kialakítani, melynek tagjai egymást támogatva és inspirálva képesek felhelyezni hazánkat a nemzetközi blockchain térképre” – fogalmazott Czeglédi Tamás, a Blockchaineum alapító tagja.

Az elődöntőn a Miss International szépségverseny 12 döntősével is találkozhatnak a résztvevők, akikre „on chain” adhatják le szavazataikat.

Az esemény zárásaként sor kerül az elődöntő végeredményének kihirdetésére. A legjobb három csapat tovább jut a döntőbe, mely a Blockchaineum 2.0 konferencia keretein belül zajlik május 23-án. A fődíj több mint egymillió forint összértékű blockchain csomag, mely többek között tanácsadást, mentorálást és a projekt további fejlesztéséhez szükséges eszközöket tartalmaz.

Azóta történt

Előzmények