Veszélyes lehet a Pokémon Go

Amerikai rendőrök azt gyanítják, hogy a játék alkalmas arra, hogy a bűnözők visszaéljenek vele.

Szinte felfoghatatlan sikere lett a Nintendo legújabb nagy dobásának, a pár napja piacra dobott a Pokémon Gónak, melyet egyelőre még csak három országban lehet elérni, ám már a megjelenéskor figyelmeztettek bizonyos kockázataira. Hogy a veszély valós, azt bizonyítja, hogy az USA Missouri államának rendőrsége különös esetről számolt tegnap a Facebook-oldalán.

Ezek szerint ők úgy vélik, hogy az okostelefonos játékot négy tinédzser arra használta fel, hogy a játékosokat elhagyatott helyre csábítsák, majd ott fegyverrel fenyegetve kirabolják őket.

Mindezt az tette lehetővé, hogy a Pokémon Go egyfajta geocaching játék, a telefon a térbeli pozíciónkat kiolvasva vetít rá minket a környék térképére, ahol ikonokkal jelzi, hova érdemes menni pokémonokat gyűjteni. A rablók azt használták ki, hogy a játékban lehetőség van ajánlatokat tenni másoknak, hogy hol találhatnak nagy valószínűséggel pokémont, így ültek a megadott helyen, mint pók a hálójában, és várták az áldozatokat.

Ugyanakkor a híradásra többen is reagáltak, akiket a fekete BMW-s banda kirabolt, és ők azt állítják, hogy a rendőrség pontatlanul tájékoztatott, mivel szó sem volt játékról, egyszerűen egy elhagyatott helyen lettek a bűnözők áldozatai.

A gyártó egyébként felhívja a játékosok figyelmét, hogy játék közben ügyeljenek valódi környezetükre.

Azóta történt

Előzmények