PlayStation 3 nélkül maradt Las Vegas

Hirdetés

Bár a Las Vegas-i CES kapcsán több magazin is beszámolt a Sony standján bemutatott újdonságokról, az egyik legjobban várt demó mégis elmaradt. A japán vállalat tavaszra ígért PlayStation 3 játékkonzolját ugyan kiállították, de mint kiderült, a fényesen csillogó kasztni semmilyen belső komponenst nem rejtett magában, így az újságírók és a nagyközönség jobbára csak egy kétes minőségű, előre renderelt animáción keresztül ismerkedhetett a híres Cell processzor képességeivel – mellesleg erről az animációról többen úgy gondolják, hogy voltaképpen semmi köze a PlayStation 3-hoz.


Forrás: The Inquirer

Bár a Sony illetékesei igyekeztek mindenkit megnyugtatni, hogy a konzol fejlesztése a tervezett ütemben halad, ezt valamelyest megkérdőjelezi a PlayStation 3-mal kapcsolatosan általánosan tapasztalható mély hallgatás. Mindemellett kevés optimizmusra ad okot a tény, hogy a japán vállalat konkurense már a tavaly november végi megjelenése előtt hónapokkal szállította fejlesztőpartnereinek az Xbox 360 működőképes prototípusait – egyes pletykák szerint a Sonynál különböző problémák miatt azonban még ezek a példányok sem készültek el. Jól értesült források úgy vélik, hogy a korai stádiumban lévő gyártás-fejlesztési fázis miatt a nyár előtt kizárt, hogy halandó ember PlayStation 3-hoz jusson, az első működőképes példányokkal pedig – ha minden jól megy – csak a május első felében kezdődő E3 kiállításon találkozhat a nagyközönség.

Ez egyben azt jelentheti, hogy a Microsoft Xbox 360-nak az év közepe előtt jó eséllyel nem lesz konkurense, így a redmondi cég komoly lépéselőnyre tehet szert a következő generációs konzolok piaci versenyében.

Azóta történt

  • Fejlesztőplatform Cell processzorhoz

    A Mercury Computer Systems blade rendszerei a nagy számításigényű feladatok elvégézésre alkalmasak – azokra viszont nagyon.

  • A Sony rámozdul a dSLR-piacra

    A digitális fényképezőgépek gyártásában szerzett tapasztalataiban bízva célozta meg a cserélhető objektíves apparátok piacának negyedét a japán vállalat.

  • A PlayStation 3-ról nem fecseg!

    Veszélyes sport a munkáltató bakijairól blogolni. Leírta véleményét, ezért kirúgták a Sonytól.

Előzmények