Pannon: visszatért a papíron korlátlan internet

Február elején kivezette a piacról, ám most egy egy hónapig futó promóció erejéig ismét felvette kínálatába az Internet Éjjel-nappal mobilinternetes tarifacsomagot a Pannon. Amint a szolgáltató közleményéből kiderül: a „normál felhasználás mellett” korlátlan forgalmi keretet biztosító konstrukció a hónap végéig fizethető elő. A csomag havi díja az első hónapban 5990 forint, amely júliustól az áfaemelés miatt 6240 forintra nő.

Az Éjjel-nappal konstrukció egyéves hűségnyilatkozat aláírásával is előfizethető. A Pannon ebben az esetben is – ahogy a két évet vállaló ügyfeleknek – 0 forintért biztosítja az adatátviteli eszközt, de csak a kétéves időszakra szerződőknek jár a másik kedvezmény: az első 6 hónapban megfelezett havi díj.

Amint fél évvel ezelőtt A Pannon és a T-Mobile is bünteti a „túlfogyasztókat” címmel megírtuk: a korlátlan internetcsomagok tavalyi bevezetése nem volt zökkenőmentes. A Pannon röviddel a promóció novemberi elindítása után korlátozást vezetett be e csomagjainál, és a nagy adatforgalmat generáló ügyfelek sávszélességét (függetlenül attól, hogy használnak-e fájlcserélő alkalmazást, vagy sem) a hálózat leterheltségének függvényében a garantált minimális sebességre, 120 kbps-ra lassította. E miatt a havi számlázási időszak végéig fenntartott korlátozás miatt több csalódott ügyfél fordult a GVH-hoz a fogyasztók megtévesztésével vádolva az operátort.

A most felélesztett Internet Éjjel-nappal csomag ugyanilyen feltételekkel vehető igénybe. Ahogy az a szolgáltatás weboldalán olvasható, a Pannon a teljes sebességű internetszolgáltatást csak „normál felhasználás esetén” biztosítja. E definícióba a cég szerint a „weboldalak böngészése, e-mailek küldése és fogadása, online vásárlás, bankolás, chatelés, kisebb méretű fájlok továbbítása, online internetes kommunikációs eszközök (pl. MSN) használata, játékok hálózati futtatása, online felületen megjelenő multimédiás tartalom alkalomszerű megtekintése” fér bele.

A Pannon 3G/HSDPA-hálózata jelenleg az ország 371 településén érhető el.

Azóta történt

Előzmények