Osztrák szolgáltatót vesz a HTCC

A Hungarian Telephone and Cable Corp. – amely idén áprilisban zárta le az Invitel 470 millió eurós, majd októberben a Tele2 magyarországi üzletének 4 millió eurós felvásárlását – tegnap bejelentette, hogy 30,3 millió euróért megvásárolja az osztrák székhelyű Memorex Telex Communications AG részvényeinek 95,7 százalékát. A szolgáltató átvállalja a Memorex 60,2 millió eurós adósságállományát is, így az ügylet értéke összesen 90,5 millió euróra rúg. A felvásárlását és az átvállalt adósság refinanszírozását a HTCC a Merrill Lynch és a BNP Paribas által biztosított alárendelt áthidaló hitelből finanszírozza, melyet később hosszabb távú finanszírozási konstrukcióval tervez kiváltani.

A vételárat a Memorex 2007-re becsült éves EBITDA-jának közel 5,5-szörös értékén állapították meg. A HTCC úgy számol, hogy az akvizíciót 2008 februárjában tudja majd lezárni, miután a szokásos feltételek – ideértve a szükséges versenyhatósági jóváhagyások megszerzését is – teljesültek. Később a tulajdonrészt a kisebbségi tulajdonosok kivásárlásával száz százalékra tervezi növelni a cég.

A Memorex a régió legnagyobb távközlési és internetszolgáltatóinak nyújt nagykereskedelmi adatszolgáltatást több mint 12 500 kilométeres optikai hálózatán, és 14 országban – köztük Ausztriában, Bulgáriában, a Cseh Köztársaságban, Olaszországban, Romániában, Szlovákiában, Törökországban és Ukrajnában – van jelen.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HTCC

Azóta történt

Előzmények