Szárnyakat adott az Invitel-akvizíció a HTCC-nek

A Hungarian Telephone and Cable Corp. (HTCC) a szeptemberrel véget ért harmadik negyedévben – az egy évvel korábbi számokhoz képest – 146 százalékkal, 116,1 millió dollárra növelte árbevételét – derült ki a távközlési vállalat múlt pénteki gyorsjelentéséből. A látványos javulás az Invitel felvásárlásának köszönhető. Az egy évvel korábbi 4,7 millió dolláros profit azonban – egy 19,2 millió dolláros kamatköltségnek és 8,2 millió dolláros árfolyamveszteségnek köszönhetően – 11,2 millió dolláros veszteséggé változott át.

Az akvizíció hatásai minden távközlési szegmensben megmutatkoztak. A vezetékestelefon-piacon a HTCC árbevétele 245 százalékkal, 33,8 millió dollárra nőtt – ráadásul itt a Tele2-felvásárlás hatására további bővülés várható. A legszembetűnőbb javulás viszont a lakossági internetszolgáltatásban jelentkezett: e szegmensben az árbevétel több mint tízszeresére, 0,9 millióról 11,5 millió dollárra nőtt. Az üzleti szolgáltatások forgalma 120 százalékkal, 42 millió dollárra, a nagykereskedelmi értékesítésből származó árbevétel pedig 65 százalékkal, 28,9 millió dollárra emelkedett.

Nem véletlen, hogy Martin Lea elnök-vezérigazgató elégedett volt a számokkal. „Örömmel jelenthetem, hogy a HTCC és az Invitel integrációja folyamatosan teljesíti be várakozásainkat. Elégedett vagyok az egyesített cégcsoport harmadik negyedéves pénzügyi eredményeivel. További növekedésre számítunk a lakossági széles sávú internet üzletágban, valamint a koncessziós területeinken kívüli üzleti és nagykereskedelmi piacokon” – mondta.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HTCC

Azóta történt

Előzmények