Eltűnik a Tele2

A szolgáltatásait szeptember óta Invitel márkanéven nyújtó Hungarian Telephone and Cable Corp. (HTCC) idén júliusban állapodott meg a svéd Tele2 magyarországi üzletének megvásárlásáról. A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) októberi, az ügyletet jóváhagyó döntését követően a HTCC a mai napon lezárta a tranzakciót. A 4 millió eurós vételár nettó tartozásokkal és nettó forgótőke-állománnyal korrigált összegét készpénzben fizették ki – közölte ma a társaság.

A HTCC az akvizíciót követően több mint 1 millió ügyfelet szolgál ki Magyarországon. A Tele2 a közeljövőben egyelőre a csoporttól különállóan, továbbra is Tele2 néven működik majd, de HTCC célja ebben az esetben is a folyamatok teljes integrációja, így a Tele2 márkanév „belátható időn belül” el fog tűnni, a szolgáltatások pedig Invitel márkanév alatt lesznek majd elérhetőek. A Tele2 Magyarország 2006-os árbevétele 10,7 milliárd forint volt.

A felvásárlás lezárását kommentálva a HTCC elnök-vezérigazgatója, Martin Lea elmondta, hogy a társaság továbbra is nyitott újabb akvizíciókra mind a magyar, mind a román piacon, amennyiben azok a részvényesek érdekeit szolgálják.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HTCC

Azóta történt

Előzmények