Az Oracle bejelentette a Java 19-et

A Java 19 legfontosabb képességeit az október 17-20. között, a JavaOne 2022 rendezvényen mutatják be Las Vegasban.

Az Oracle bejelentette a Java 19 elérhetőségét, a közlemény szerint az Oracle JDK 19 több ezer teljesítmény-, stabilitási és biztonsági fejlesztést kínál.

Az újdonságokat október 17-20. között a Las Vegas-i JavaOne 2022 rendezvényen mutatják be.

„A fejlesztői közösséggel való folyamatos együttműködésünk a Java éltető eleme. A Java gondnokaként az Oracle szilárdan elkötelezett amellett, hogy a fejlesztők és a vállalatok számára a legújabb eszközöket biztosítsa, amelyek segítségével innovatív alkalmazásokat és szolgáltatásokat hozhatnak létre” – mondta el a bejelentés kapcsán Georges Saab, az Oracle Java Platform fejlesztésért felelős vezető alelnöke és az OpenJDK igazgatótanácsának elnöke.

A legújabb Java Development Kit (JDK) hét JDK frissítési javaslatot (JDK Enhancement Proposal – JEP) tartalmaz. E frissítések többsége a korábbi kiadásokban bevezetett funkciókat hivatott tovább javítani.

A JDK 19 tartalmazza az OpenJDK Amber projekt nyelvi fejlesztéseit (Record Patterns és Pattern Matching for Switch); az OpenJDK Panama projekt könyvtárfejlesztéseit a nem Java kóddal való együttműködéshez (Foreign Function and Memory API) és a vektorutasítások kihasználásához (Vector API); valamint a Loom projekt első előzeteseit (Virtual Threads és Structured Concurrency), amelyek drasztikusan csökkentik a nagy átviteli teljesítményű, egyidejű alkalmazások Java nyelven történő írásához és karbantartásához szükséges erőfeszítéseket.

A Java 19 legfontosabb újdonságai részletesen itt olvashatók.

Az új fejlesztések mellett a Java 19-et a Java Management Service – egy Oracle Cloud Infrastructure (OCI) natív szolgáltatás – támogatja, amely egyetlen ablakot biztosít a szervezetek számára a Java környezetek és alkalmazások helyben vagy bármely felhőben történő kezeléséhez.

További információk:

Azóta történt

Előzmények