Elérhető az Oracle Database Service for Microsoft Azure

Az Oracle és a Microsoft együttműködése révén az Azure-ügyfelek közvetlen, egyszerűsített hozzáférést kapnak Oracle adatbázisokhoz az Oracle Cloud Infrastructure-ben.

Az Oracle és a Microsoft bejelentette az Oracle Database Service for Microsoft Azure általános elérhetőségét.

Ezzel a Microsoft Azure ügyfelei könnyen és megszokott módon hozhatnak létre, érhetnek el és felügyelhetnek vállalati szintű Oracle Database szolgáltatásokat az Oracle Cloud Infrastructure (OCI) szolgáltatásában.

A Microsoft és az Oracle ezzel tovább bővítette eddigi együttműködését, hogy az Oracle Database Service for Microsoft Azure szolgáltatással tovább egyszerűsítse a több felhőre kiterjedő felhasználói élményt. Az Oracle Database Service for Microsoft Azure az Oracle Interconnect for Azure szolgáltatásra épül, és lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy könnyebben integrálják a Microsoft Azure-on lévő megoldásaikat az Oracle Database szolgáltatásaival az OCI-n keresztül. Az ügyfeleknek nem kell díjat fizetniük az Oracle Database Service for Microsoft Azure használatáért, illetve az Azure és az OCI közötti hálózati összeköttetésért vagy a kilépő és belépő adatokért. Az ügyfelek csak az általuk igénybe vett egyéb Azure- vagy Oracle-szolgáltatásokért fizetnek, például az Azure Synapse vagy az Oracle Autonomous Database szolgáltatás használatáért.

„A Microsoft és az Oracle már régóta együttműködik közös ügyfeleink igényeinek támogatása érdekében, és ez a partnerség jó példa arra, hogy miként kínálunk választási lehetőséget és rugalmasságot ügyfeleinknek a felhőtechnológiával történő digitális átalakulás során. Az Oracle döntése, hogy a Microsoftot választotta kiemelt partnerének, elmélyíti a két vállalat közötti kapcsolatot, és biztosítja az ügyfelek számára, hogy az iparág két vezető cégével dolgozzanak együtt” – mondta Corey Sanders, a Microsoft iparági megoldásokért és globális terjeszkedésért felelős alelnöke.

„Jól ismert mítosz, hogy nem lehet valódi alkalmazásokat futtatni két felhőben. Most eloszlathatjuk ezt a mítoszt, mivel az Oracle és a Microsoft ügyfelei számára lehetővé tesszük, hogy könnyen tesztelhessék és demonstrálhassák az Oracle adatbázisok és az Azure alkalmazások kombinációjának értékét. Nincs szükség mélyreható ismeretekre egyik platformon sem, sem összetett konfigurációkra - bárki használhatja az Azure portált, hogy kihasználja a két felhő együttes erejét” – mondta Clay Magouyrk, az Oracle Cloud Infrastructure ügyvezető alelnöke.

„A multicloud teljesen új értelmet nyer az Oracle Database Service for Microsoft Azure bevezetésével. Ez a szolgáltatás, amelynek célja, hogy átlátható módon, intuitív és egyszerű hozzáférést biztosítson az Azure-felhasználók számára az Exadata adatbázis-szolgáltatáshoz és az autonóm adatbázishoz, az Azure és az Oracle ügyfeleinek arra a kritikus igényére válaszol, hogy a legújabb Oracle adatbázis-technológia előnyeit Azure-szolgáltatásaikban is alkalmazhassák. A szolgáltatásoknak ez a kombinált és interaktív összekapcsolása a nyilvános felhőkön keresztül megteremti a többfelhős élmény alapjait, és merész iránymutatás arra nézve, hogy merre tart a felhő jövője. Hatalmas előnyökkel járhat az ügyfelek, a fejlesztők és a felhőszolgáltatások egészének szempontjából” – mondta Carl Olofson, az IDC adatkezelési szoftverekért felelős kutatási alelnöke.

Az új Oracle Database Service for Microsoft Azure szolgáltatással a felhasználók néhány kattintással összekapcsolhatják Azure-előfizetésüket az OCI szerződésükkel. A szolgáltatás automatikusan konfigurál mindent, ami a két felhőkörnyezet összekapcsolásához szükséges, és összekapcsolja az Azure Active Directory azonosítókat, így az Azure-ügyfelek számára egyszerűvé válik a szolgáltatás használata. A szolgáltatás emellett az Azure terminológiával és az Azure Application Insights segítségével egy ismerős kezelőfelületet biztosít az Oracle Database Services on OCI számára.

Azóta történt

Előzmények