A Red Hat és az Oracle kibővíti együttműködését

A Red Hat Enterprise Linux mostantól futtatható az Oracle Cloud Infrasructure (OCI) tanúsított konfigurációin.

A Red Hat, Inc. és az Oracle bejelentette együttműködését, amelynek célja az operációs rendszerek szélesebb választékának biztosítása az Oracle felhő infrastruktúrájában (Oracle Cloud Infrastructure, OCI).

A stratégiai együttműködés első lépése, hogy a Red Hat Enterprise Linux támogatott operációs rendszerként futtatható az OCI-on, elősegítve ezzel azon szervezetek munkáját, amelyek OCI-ra és a Red Hat Enterprise Linuxra egyaránt támaszkodnak a digitális átalakulásuk és a kritikus fontosságú alkalmazásaik felhőbe történő migrációja során.

Az együttműködést bejelentő közleményben kiemelik, hogy a Gartner előrejelzése szerint „a nyilvános felhőszolgáltatások várhatóan 18,5%-kal nőnek 2023-ban”, miközben „a felhő bevezetések üteme tovább növekszik, s ez ötéves távon 19,6%-os összetett éves növekedési ütemet eredményez” (Gartner: „Forecast: Public Cloud Services, Worldwide, 2020-2026, 4Q22 Update” December 20, 2022, Colleen Graham, Amarendra, Arunasree Cheparthi, Shailendra Upadhyay). Ez a növekedés jelzi, hogy ki kell szolgálni az ügyfelek igényét a széles körű választási lehetőségekre, mind a felhőszolgáltatók, mind az ott futtatott környezeteket támogató operációs rendszerek tekintetében.

A Fortune 500 vállalatok kilencven százaléka támaszkodik jelenleg a Red Hat és az Oracle megoldásaira. Sokan közülük Red Hat Enterprise Linux operációs rendszerre építkeznek, az OCI pedig nagy teljesítményű, üzletkritikus alkalmazások futtatására alkalmas felhőszolgáltatást kínál számukra digitális jövőjük építese során. Ezen szervezetek mostantól egységesíthetik működésüket az OCI-on futó Red Hat Enterprise Linux segítségével, amely biztosítja az adatközponttól az OCI elosztott felhőjéig terjedő egységes platform használatát.

Ezzel a stratégiai együttműködéssel az OCI rugalmas virtuális gépeinek hitelesített konfigurációi mostantól Red Hat Enterprise Linuxot futtathatnak, és az ügyfelek a már Red Hat Enterprise Linuxon futó meglévő alkalmazásaikat is nagyobb biztonsággal migrálhatják Red Hat Enterprise Linux on OCI-ra. Az OCI rugalmas virtuális szerverei akár egy processzoros léptékben is skálázhatóak az ár-teljesítmény optimalizálása és az erőforrás pazarlás elkerülése érdekében. Az ügyfelek egy kiterjesztett, átlátható, közös támogatási megállapodással mind a Red Hat, mind az Oracle támogatásához fordulhatnak az esetleges problémák megoldása érdekében.

Hirdetés

Gamer laptop: már felveszi a versenyt az asztali pc-vel

PR Sokáig az a nézet tartotta magát, hogy az igazi játékosoknak nagy teljesítményű asztali számítógépre van szükségük. Ez mára megváltozott, és a gamer laptopok sem maradnak le az asztali nagytestvér mögött.

Előzmények