Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
Mondjuk az a suttyóság, hogy hirtelen 40 százalék körül emeltek az M365 előfizetések árain itthon, minimum megérne egy vizsgálatot.
[ Szerkesztve ]
-
net84
őstag
Sosem értem ezt a külső beavatkozásért "hisztizést"... Ha annyira jónak tartják a versenytársakat, akkor annál kell szerződést kötni. Vagy a versenytársnak kell olyan feltételeket és ajánlatot adnia, ami megéri a plusz költséget, ami a váltással jár.
A szolgáltató váltás költségeit pedig igenis viselje mindenki, ezért nem a hivatalnál kell sírni (max akkor, ha erről nem kapott tájékoztatót szerződéskötéskor, de az meg egyértelmű jogi kérdés).A 40% hogyan jön ki? Nem követtem az árakat, de most ránéztem. 2016-ban Ft-ban tömeglicenc /user ára kontra a mostani 1 useres előfizetés ára és a forint gyengülése összevetésben meg van a 40% (kicsivel több). De az előző évihez képest EUR vagy USD-ben?. (nem kötözködés, csak tényleg nem követtem az árakat mostanság)
Read only...
-
Busterftw
nagyúr
Most amikor 1 hete kimondtak, hogy egeszseges az EU-s felhos piac?
"Ennek kapcsán az EB versenyjogi biztosa, Margrethe Vestager nemrég kijelentette, hogy az Amazon, a Microsoft és a Google jelenleg nem jelentenek versenyjogi aggályokat a régióban, méghozzá a helyi Gaia-X kezdeményezés miatt."
-
Gargouille
őstag
Nem "hirtelen" emeltek, már tavaly szóltak előre, hogy emelni fognak, mivel az elmúlt 10 évben nem változott az ár, viszont egy rakás új szolgáltatás és fejlesztés került bele stb stb. Igazából ebben - szerintem - nem olyan sok vizsgálgatni való van.
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
veterán
Forintban, telekomtól vásárolva. Hogy miért így, és miért nem direkt tőlük, annak az az oka, hogy sok KKV forintban akar fizetni.
Gargouille: jogos egyébként valahol, ha használod az új, extra szolgáltatásokat. Amiről most én beszélek, ott vállalalti alapverziós licencek vannak, de nagyjából azóta,hogy itthonról elérhető a szolgáltatás. Értem én, hogy a hozzáadott érték megnőtt, stb., csak nem érdekel. Adott cég ugyanazt használja belőle, mint tette 7 évvel ezelőtt: a levelezést. Annyi kibúvó volt, hogy szerződés módosítással lent lehetett még tartani az árat 1 évig. Hogy utána mi lesz, az majd kiderül. Sokkal jobb lett volna, az elejétől fogva emel rajta évente 10 százalékot. Nem anyagilag, pszichológiailag. Az is lehetne megoldás, hogy az új szolgáltatások úgy csomagba kerülnek, mert például nálunk tesznek a teams-re, még a onedrive-ra is. Két dolog fontos: az ár, és a stabil levelezés.
[ Szerkesztve ]
-
Gargouille
őstag
Ha a saját példádat veszed alapul, akkor ez teljesen érthető álláspont. De az MS oldaláról meg ez tök másképp néz ki. Lehet, hogy te pont nem használod a OneDrive-ot meg a Teams-t, de a többi sok millió felhasználójuk pedig igen és az MS-nek meg alá kell raknia az infrastruktúrát és azt fenntartani, üzemeltetni, bővíteni kell, akkor is ha te ezt nem veszed igénybe. Nyilván nekik üzleti érdekük, hogy lehetőleg minél több szolgáltatásukat vegyék igénybe, tehát nem fognak ilyen kimazsolázott csomagokat adni. Nem azt mondom, hogy egyetértek ezzel, de értem azért az ő szempontjaikat is, lehet ha te vagy én vezetnénk a céget akkor mi is ugyanígy tennénk.
Az áremeléssel kapcsolatban meg mi is beszéltük a kollégákkal, hogy vajon jobb lett volna-e az évenkénti emelés, többen azon a véleményen voltak mint te. Valamiért ez nyilván az MS-nek marketing vagy tudja fene milyen szempontból fontos volt, hogy stabil és állandó az ár, aztán 10 év után csak felül kellett vizsgálniuk. Amúgy nem örültünk neki mi sem, mert nagyon sok tenantot kezelünk és elég sok meló volt mindenkinél újrakalkulálni meg egyeztetni mindent, de hát ilyen ez a popszakma.
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
veterán
válasz Gargouille #6 üzenetére
Az lett volna az egyik lehetséges lépés még, hogy visszahozzák azt a csomagot, amiben csak email van, mert ha jól rémlik, volt az elején ilyen, de csak nagyvállalatoknak. Na, azt kellett volna a szokásos nyomott áron adni a továbbiakban alternatívaként a KKV piacon is.
-
veterán
Köszi, de elvileg itt van valami licenc darabszám minimum, nem?
Szerk.: Köszi, akkor ez életképes ötlet lehet a továbbiakrta nézve! Most 1 évig kedvezményes áron átraktam a meglévő cégeket határozott idejű szerződésbe, de jövőre ez reaális alternatíva lehet. Frankón átb@szott a kapcsolattartó, de én voltam a hülye, hogy nem mentem utána, 50 licenc minimumot emlegetett.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
net84
őstag
Ha csak a Telekom csinálná...
Kikértem az MS-es kontakttól a licensz ajánlatot. Részletesen megadtam, mi kell és mi nem. Persze sem elsőre, sem másodikra nem sikerült neki azt küldenie, amit kértem. Majd harmadjára felhívott telefonon, mert szerinte akkor is jobb lenne amit ajánlott...Read only...
-
veterán
Nem felesleges, ugyanis jól működik, és relatíve olcsón működik jól. Van "szerencsém" on-prem exchange-hez is, hát akinek három anyja van, az szórakozzon vele (kábé 1 éves sztori: CU23 telepítése legyalulta a teljes Exchange szolgáltatást a szerverről, nem akartam elhinni. Ha nem lokál diszkről futtatod az installert, hanem egy smb share-ből, akkor nem csinálja, így viszont néha igen. Tucatjával szaladnak rá az adminok a net tanulsága alapján, de MS nem csinál vele semmit...)
kratfxld: jogos, néha még bedőlök, hogy valaki olyan dolgot akar eladni, amihez ért is. Végső soron kár nem ért senkit, mert némi papírmunkával 1 évig még maradtak az eddigi árak.
[ Szerkesztve ]
-
Én régen nagy Exchange-es jóember voltam, de van egy olyan gondolatom, hogy az elmult pár év eseményei (szopások az update-okkal, semmi új feature nem megy on-prem-re, eszetlen HW követelmények, durva security issuek) nem pont véletlenül történtek.
Ez egy kevésbé diszkrét módja a népek O365 felé terelésének ahol "szuper a security, vannak új feature-ok, de árat is emelnek"
Ha meg egy cég az áremelés ellen akar tenni, vegyen Microsoft részvényt valszeg a kövtkező pár negyedév eredményei rekord jók lesznek.| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
-
Gargouille
őstag
Én is sokat Exchange-eztem régen (és rengeteget restore-oltam ), valahogy nekem is pont ez a megérzésem itt a jónép átterelésének kapcsán. Egyébként ha jobban belegondolok talán nem is akkora nagy baj, onprem exchange-et üzemeltetni tényleg
nettó szopásembert próbáló feladat, én valahogy nyugodtabban alszom mióta az ügyfelek O365-ben vannak, oszt' kardozzanak vele az MS mérnökei.Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS DUAL RTX 3050 OC eladó! Fóliás! Garanciával, számlával!
- 0 perces RYZEN 3 laptop eredeti Win10-zel!!! Garancia + számla!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 7 3700X/5800X + RX 6800 16GB! GAR/SZÁMLA/BESZÁMÍTÁS/INGYENFUTÁR!!!
- Laptop szerviz - Alaplap javítás ingyenes bevizsgálással
- Intel i7 11700k, MSI Suprim 3070ti, MSI Z490, Phanteks rgb ház, SSD, 16GB ram teljes konfig eladó!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest