Hirdetés

2017. november 18., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Tigerclaw


Tigerclaw
(PH! kedvence)

Mi is átvehettük volna a londoni oyster kártyás rendszert, de isten őrizz hogy itthon valami jövőbe mutató és működő rendszert használjunk.

Tényleg a T-system sufni-tuning rendszere a botrány óta elkészült már és üzemel?

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#2) wesder válasza Tigerclaw (#1) üzenetére


wesder
(PH! addikt)
LOGOUT blog (1)

Nem

Bring us the girl and wipe away the debt

(#3) aronvirginas válasza Tigerclaw (#1) üzenetére


aronvirginas
(senior tag)

Mi is átvehettük volna a londoni oyster kártyás rendszert

Akkor már sokkal inkább egy olyan integrált országos megoldásban látnék fantáziát mint amilyen a hollandiai OV-chipkaart. Egyetlen kártya, amely minden város minden tömegközlekedési eszközén, illetve az NS (holland MÁV) összes belföldi járatán egyaránt használható. Sokkal praktikusabb mint a londoni Oyster, ami csak a (tágabban értelmezett) városon belüli utazásra érvényes. Ha mondjuk Cambridge-be akarok utazni akkor már vehetem is meg a papír alapú vonatjegyet :N

[ Szerkesztve ]

(#4) PistiSan


PistiSan
(PH! addikt)

Pont ma adtam le a Visa kártyámat, mert a mobiltárca nem működik vele, örülök hogy azért néhol vezetnek be újdonságokat.

Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!

(#5) Dezsike válasza aronvirginas (#3) üzenetére


Dezsike
(tag)

Ez az egységes kártya lehet a bankkártyád. Év elején voltam külföldön. Minden járművön volt kártyaolvasó, leolvasta a bankkártyát, az első használat során zárolt 1 egységnyi helyi pénz(nek megfelelő forinto)t, majd számolta, hogy mennyit közlekedek és az annak megfelelő összeget a távozás után 1 nappal ráterhelte a kártyára. Ha minden igaz a BKK rendszere is ilyen lesz, ha lesz valaha.

(#6) aronvirginas válasza Dezsike (#5) üzenetére


aronvirginas
(senior tag)

Hollandiában fel- és leszálláskor is oda kell érinteni a kártyát, hogy tudja a rendszer hány megállót utaztál, mivel az utazás ára a megtett út hosszával arányos. Egy-két megálló 10-20 cent, míg ha átszeled a várost az akár 3-4 euróba is belekerül. Nem tudom ez megoldható lenne-e sima paypassos bankkártyával :U De persze igazad van, a végső cél az lenne, hogy minél kevesebb különböző kártyára legyen szüksége az embernek.

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.