Teljes gőzre kapcsol Vietnámban az NVIDIA

Kiterjesztik az együttműködést a legnagyobb vietnámi tech cégekkel és a helyi AI-fejlesztést is nagyban támogatják.

Az utóbbi hónapokban már nyilvánvalóvá vált, hogy az amerikai tech óriások az AI-fejlesztésben jelentős szerepet szánnak Indiának és Vietnámnak. Ennek következő lépcsője, hogy az NVIDIA kiterjeszti az együttműködést Vietnám legnagyobb tech cégeivel, támogatja a helyi AI-fejlesztést, a szakemberek képzését.

A cég eddig 250 millió dollárt fektetett az országba, eddig főleg a nagy tech cégekkel vittek AI-t a felhőbe, az autóiparba és az egészségügybe. Szeptemberben az USA és Vietnám megújították diplomáciai kapcsolataikat, amelynek következménye több hasonló együttműködés lesz, lehet.

Az NVIDIA szerint Vietnám eddig is a partnerük volt, de most elmélyül a kapcsolat, és az AI-tréning mellett az infrastruktúra fejlesztéseit is támogatják.

Az USA és Kína ellentéteiből több ázsiai ország is profitálhat, mostanában a chiptervezést, chipgyártást és termékgyártást is sokan vinnék előszeretettel Indiába és Vietnámba (az Apple sem kivétel). Vietnám újabb kedvezményekkel vonzaná a befektetéseket, főként a félvezetők és AI szektorában. Az NVIDIA helyi központot is létrehoz, de a befektetési miniszter szívesen látna kutatás-fejlesztési központot is a zöldektől.

Azóta történt

Előzmények