Novell Mono Tools: .NET-fejlesztés Linuxra

A Novell bemutatta az első olyan, kereskedelmi forgalomban is elérhető megoldást, amely segíti a Linux, UNIX és Mac OS X rendszereken futó .NET alkalmazások fejlesztését Visual Studio környezetben. A Microsoft Visual Studio integrált fejlesztőkörnyezetéhez készült új bővítménymodul, a Mono Tools for Visual Studio abban segíti a .NET-fejlesztőket, hogy a már megszokott Visual Studio használatával tervezzenek, kódoljanak és tartsanak fenn többplatformos alkalmazásokat. Eddig a .NET alkalmazások átviteléhez új programozási eszközök elsajátítására és az alkalmazások újraírására vagy átalakítására volt szükség.

A Mono Tools a Microsoft Visual Studio bővítménymodulja, és a Novell által szponzorált, nyílt forráskódú Mono projektet fejlesztő és támogató mérnökök közreműködésével jött létre. „Az ügyfeleink részéről már régen felmerült az igény, hogy .NET alkalmazásaik Linux, UNIX és Mac rendszerekre történő átvitele könnyebb, egyszerűbb és zökkenőmentesebb legyen. Eszközeink Visual Studio rendszerbe történő integrálásával lehetővé tesszük a Windows és a .NET rendszereket jól ismerő fejlesztők számára alkalmazásaik gyors megjelentetését a Linux-piacon” – nyilatkozta a bejelentés kapcsán Miguel de Icaza, a Mono projekt alapítója és a Novell fejlesztői platformokért felelős részlegének alelnöke.

A Mono Tools for Visual Studio már elérhető. Háromféle termékkiadás kapható: a Professional Edition (magánszemélyeknek) 99 dollárba, az Enterprise Edition (legfeljebb egy fejlesztő egy szervezeten belül) 249 dollárba, az Ultimate Edition pedig 2499 dollárba kerül, ez utóbbi korlátozott kereskedelmi engedélyt biztosít a Mono terjesztésére Windows, Linux, valamint Mac OS X rendszereken, és öt fejlesztői licencet tartalmaz.

Azóta történt

Előzmények