A Novell egyelőre nem eladó

A Novell elnök-vezérigazgatója szombaton jelentette be, hogy a cég igazgatótanácsa elutasította az Elliott Associates L.P. „hedge fund” (spekulatív befektetési alap) kéretlen felvásárlási ajánlatát, melyben kétmilliárd (ténylegesen csak egymilliárd) dollárért felvásárolták volna a vállalat részvényeit.

A cég vezetője, Ron Hovsepian kifejtette közleményükben, hogy a Novell vezetői alapos jogi és gazdasági vizsgálat után úgy vélik, az Elliott március 2-án hozzájuk eljuttatott ajánlata elfogadhatatlan, alulértékeli a céget és annak a jövőbeli fejlődést illető lehetőségeit. Hovsepian ugyanakkor azt is bejelentette, hogy elkezdték annak vizsgálatát, hogy miképp növeljék meg pénzügyi eszközökkel a vállalat piaci értékét.

Habár a közleményből némi bizonytalan optimizmus és magas szintű önértékelés világlik ki első olvasatra, a Novell a csupasz számok fényében nem áll ennyire jól. A legutóbbi pénzügyi jelentések szerint már hat féléve folyamatosan csökkennek az eladásaik, bevételeik trendszerűen apadnak, a nettó veszteség értéke is tovább emelkedett, termékkínálatuk már nem tekinthető igazán korszerűnek.

A részinformációk alapján szinte biztosra vehető, hogy egy nagyszabású alkufolyamat első lépései zajlanak, majdnem bizonyos, hogy a Novell felvásárlóra vár, ám mind az eladási értéket, mind a jövőbeni anyacéget maga kívánja meghatározni.

Azóta történt

Előzmények