Egységesítik a linuxos képzéseket

A Novell és a Linux Professional Institute nemzetközi együttműködésre lépett, amelynek célja a belépő szintű Linux-minősítési programok (LPIC-1: Linux Professional Institute Certification) egységesítése. A program keretében az LPIC-1 szintű minősítéssel rendelkező Linux-szakemberek a Novell Certified Linux Administrator (CLA) minősítést is megkapják, ezt további vizsgák és díjak nélkül lehet kérvényezni – közölte a szoftvercég hazai leányvállalata. A Novell oktatási részlege, a Novell Training Services beépíti a Novell CLA képzési programjába az LPIC-1 célkitűzéseit, így a tanfolyamok tananyagát a hallgatók önállóan vagy a partnercégek oktatóinak segítségével is elsajátíthatják.

Hirdetés

A LPIC-1 és a Novell CLA egységes képzésére és a vizsgára már itthon is lehet jelentkezni a Novell hivatalos Oktatási Partnereinél. A Novell Magyarország tapasztalatai szerint mind a diákok, mind az iparági szereplők részéről van rá igény, hogy a hazai oktatási rendszerben is egyre több helyen és egyre magasabb színvonalon lehessen elsajátítani a Linux és a nyílt forráskódú szoftverek használatát.

„A Linux-képzések elterjedését és minősítésük fontosságát az a tény is alátámasztja, hogy a Linux – és a Novell SUSE Linux Enterprise – egyre nagyobb teret hódít a piacon, ahogy a vállalatok és intézmények a maximális megbízhatóságot és felügyelhetőséget biztosító, de a jelenleginél költséghatékonyabb megoldásokat keresik. A Novell Magyarország tavaly novemberben, hazai informatikai vezetők körében végzett felmérésének eredménye a nemzetközi trendekkel összecsengő eredményt mutatott: a válaszadók 96 százaléka már most használ Linux operációs rendszert valamely területen adatközpontjában, a fennmaradó 4 százalékuk pedig tervezi a bevezetését. A válaszadók 82 százaléka költséghatékonysága, 80 százaléka pedig stabilitása és megbízhatósága miatt alkalmazza a Linuxot adatközpontjában” – mondta Szittya Tamás, a Novell Magyarország ügyvezető igazgatója.

A kettős minősítés megszerzésével kapcsolatos bővebb információ a Novell és az LPI weboldalán olvasható.

Azóta történt

Előzmények