Kinek kell a Novell?

Mintegy húsz potenciális vevő érdeklődik a Novell felvásárlása iránt – írta meg a múlt héten a Wall Street Journal. A gazdasági lap értesülései szerint a növekedéshez vezető utat egyelőre nem találó amerikai szoftvervállalat péntekig várta az első ajánlatokat, hogy aztán kiválaszthassa a szóba jöhető kérőket.

Hirdetés

A cég márciusban elutasította egy spekulatív befektetési alap, az Elliott Associates 2 milliárd dolláros akvizíciós ajánlatát. Ron Hovsepian vezérigazgató kevesellte az összeget, amely szerinte messze nem tükrözte a vállalat értékét és fejlődési potenciálját. Ugyanakkor – jelezte – a cégeladás vagy esetleg egy vegyes vállalat alakítása napirenden marad.

A Wall Street Journal úgy tudja, hogy a komoly érdeklődők javarészt befektetési társaságok, melyek várhatóan felüllicitálják az Elliott ajánlatát, és adott esetben fel is darabolhatják a Novellt. A lap szerint valószínűtlen, hogy informatikai vállalatok is bejelentkeznének a cégért.

A Novell a január 31-én zárult első pénzügyi negyedévét 202 millió dollár árbevétellel és 20 millió dollár nettó nyereséggel zárta. Egy évvel korábban a forgalom 215 millió dollár, a profit pedig 11 millió dollár volt. A vállalat a második üzleti negyedéves számait a héten, május 27-én publikálja.

Azóta történt

Előzmények