Szabadulnának a Wii U készletektől a kereskedők

Hiába sikertelen a Nintendo tavaly év végén megjelent konzolja, a japán cég köti az ebet a karóhoz, és egyelőre nem hajlandó csökkenteni a gép árát. Kereskedőknek viszont úgy fest, kezd tele lenni a hócipőjük azzal, hogy a beragadt készlettől alig tudnak megszabadulni, és saját szakállukra, akár veszteséggel is hajlandóak árulni a konzolt.

Az angol Asda tavasszal egyszer már csökkentette 50 fonttal a Wii U árát – akkor 199 fontra –, de úgy látszik, az nem volt elég ahhoz, hogy lényegesen felpörgesse a keresletet, ezért most további 50 fontot vágott az árból, így az alap, 8 GB-os modell már mindössze 149 fontért megvásárolható. A szigetországi Amazon követte az Asda példáját, és szintén 149 fontért adja az alapmodellt. A 32 GB-os prémium kiszerelés 199 fontba kerül mindkét áruházban.

A két nagy kereskedő lépése jól mutatja, hogy most már minden jelentősebb piaci szereplőnek kezd elfogyni a türelme a Nintendo gépe iránt. A játékosok elégedetlenek, mert a megjelenés óta eltelt 8 hónapban nagyon kevés húzócím jelent meg a Wii U-ra, és a Nintendo az E3 konferencián (illetve – mivel nem vettek részt rajta – az az alatt tartott videostream tájékoztatón) sem kecsegtetett az ütemterv jelentős felgyorsításával, bár legalább néhány régen várt játék végre kapott megjelenési dátumot. A kiadók és fejlesztők látványosan hanyagolják a platformot, az Electronic Arts egyenesen odáig ment, hogy nyilvánosan kihátrált a konzol mögül a gyatra eladások miatt, és az Ubisoft is beszüntette a Wii U exkluzívok fejlesztését.

Ráadásul a Nintendónak egyre nehezebb dolga lesz az Xbox One és a PlayStation 4 megjelenésének közeledtével, hiszen a két óriás folyamatosan próbálja fenntartani az érdeklődést az újgenerációs konzolok iránt, és a fejlesztők is inkább ebben a két gépben látnak lehetőséget (üzleti és technológiai szempontból egyaránt).

Azóta történt

Előzmények