(Frissítve!) Egymilliárd dollárt hozhat a GTA V egy hónap alatt

A Call of Duty játékokat leszámítva nem nagyon akad olyan videojáték, aminek megjelenését akkora érdeklődés övezné, mint a Grand Theft Auto sorozat tegnap megjelent ötödik részéét. Sok helyen lehet olvasni olyanokról, akik szabadságot vettek ki néhány napra, csak azért, hogy zavartalanul játszhassanak a a GTA legújabb részével. Mivel a játék egyelőre csak Xbox 360-ra és PlayStation 3-ra elérhető, ahol a digitális terjesztés jelenleg még kisebb részét teszi ki az értékesítésnek, mint a PC-s platform esetében, sok bolt előtt tumultus alakult ki, és az első szállítmányok több helyen is néhány óra alatt elfogytak.

Hirdetés

A világ eddigi legdrágábban, mintegy 265 millió dollárból legyártott és marketingelt (az előző rekordtartó a Star Wars: The Old Republic volt 200 millióval) videojátéka minden bizonnyal bevétel tekintetében is rekordokat fog döntögetni. A kiadó Take-Two Interactive eleinte 700-800 millió dollárra becsülte a GTA V-ből származó bevételt az év végéig bezárólag, de a megjelenést követően tapasztalt hatalmas felhajtás miatt elemzők arra számítanak, hogy a játék már az első hónap alatt eléri majd az egymilliárd dollárt – amiből 400 millió csak az első napi értékesítésekből folyhat be – és jövő márciusig húszmillió példány eladását jósolják, pedig a PC-s verzió megjelenéséről egyelőre semmi konkrétum nincs.

A játékot fejlesztő Rockstar North rászolgált a vásárlók lelkesedésére, a tesztek alapján az életciklusa utolsó szakaszába lépő konzolgeneráció egyik legjobb címét adták a játékosok kezébe, és társoldalunk, a Gamepod is maximális, 10 pontos értékelést adott rá.

Frissítés: az optimista becsléseket is meredeken túlszárnyalta a tényleges eredmény, a Take Two Interactive hivatalos közleményben jelentette be, hogy a Grand Theft Auto ötödik része a megjelenés napján 800 millió dollár bevételt termelt.

Azóta történt

Előzmények

  • A videojátékok serkentik az idősek agyműködését

    A San Franciscó-i Egyetem kutatói tévhit az, hogy az ember idős korban már nem képes tanulni, vagy bizonyos szellemi tevékenységek hatékonyságát javítani. Kísérletük ugyan nem reprezentatív, de az eredmények így is érdekesek.

  • Szabadulnának a Wii U készletektől a kereskedők

    Az angol Asda áruházlánc tovább csökkentette a konzol árát, az Amazon követte a példáját.