Hirdetés

Felmérés a digitális zenehallgatásról

Egy, a Nielsen által 2010 végén 27 ezer internethasználó megkérdezésével készített vizsgálat eredményeit ismerteti az eszerint blog. Az adatok meglepetést nem hoznak, hacsak azt nem, hogy a legális források között a streamingszolgáltatások valamivel népszerűbbek, mint a letöltős megoldások. Azért a téma iránt érdeklődők számára tanulságosak.

A Nielsen szerint a zeneipar joggal aggódik amiatt, hogy a fogyasztók inkább az ingyenes, nem jogszerű szolgáltatásokról szerzik be a zenéket. A felmérésben résztvevők 35%-a ismerte el, hogy az előző három hónapban fájlcserélő hálózatokon osztott meg zenéket. A regionális megoszlás nagyon érdekes: az USA-ban 11%, Európában 21%, a Távol-Keleten viszont már 43% az arány.

Részletek az eszerint blog posztjában.

Azóta történt

  • Elindult a Google Music Beta

    A szolgáltatás tesztüzemben működik: se zenebolt nincs még mögötte, se az elvárható funkciókat nem kínálja. A cég szerint törvényes módon csak ilyen óvatosan lehet elindulni.

Előzmények

  • Superbox: az internetből is zene folyik

    Idén tavasszal váratlan pezsgés tapasztalható az online zeneértékesítés hazai piacán. A héten elindult az első hazai streamingszolgáltatás.

  • Amazon: tároljátok nálunk a digitális zenéiteket!

    A vállalat szerint a tárhelyszolgáltatása kiváltja az mp3-ak ide-oda másolgatásának nyűgjét. A privát gyűjtemény bárhol, bármikor elérhető.