Négy hónap késéssel elérhető a Digitális Jólét Alapcsomag

A UPC vezette be elsőként, március helyett június végén. Az egyik havi háromezer, a másik 3800 forintba kerül.

Az eredetileg kitűzött minimálisan 5 megabites letöltési sebességnél akár hatszor gyorsabb internetkapcsolatot és kiegészítő lehetőséget kínáló UPC Fiber Power 30 Digitális Jólét Alapcsomagot (2990 Ft/hó elektronikus számlával) és UPC Fiber Power 30 Optika Digitális Jólét Alapcsomagot (2990 Ft/hó elektronikus számlával) azok az előfizetők igényelhetik, akiknél a szolgáltatás megrendelését megelőző egy évben nem volt otthoni internet előfizetésük. A díjcsomagok mellé további szolgáltatást, például ingyenes közösségi Wifi hozzáférést is biztosít a UPC – 2 éves határozott idejű szerződés megkötésével vehetik igénybe az ügyfelek. Legalábbis az elektronikus hírközlésről szóló törvény módosításának életbelépéséig.

Hirdetés

„A Digitális Jólét Program legfontosabb célkitűzése, hogy minden polgár a digitalizáció nyertesévé váljon. Minden akadályt lebontunk, ami annak az útjában áll, hogy valaki internethasználó lehessen.  Annak érdekében, hogy az anyagi erőforrások hiánya egyetlen magyar polgárt se zárjon ki a digitális világban való részvételből adócsökkentéssel, a Digitális Jólét Alapcsomag bevezetésével és az ország minden településén ingyenes wifi-szolgáltatással igyekszünk segíteni. Az áfa-csökkentésnek és a DJA-nak köszönhetően mintegy 20-25%-kal olcsóbban juthatnak internet előfizetéshez a polgárok. A szolgáltatók számára három héttel ezelőtt nyílt meg a pályázati lehetőség a Digitális Jólét Alapcsomag állami védjegyhasználatára. A mai napig számos Szolgáltató adta be a DJA  védjegy használatának elnyerésére irányuló pályázatát és azt reméljük, hogy az internetszolgáltató cégek továbbra is tucatjával fognak pályázni az Alapcsomag szolgáltatás nyújtására” - mondta el Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Program összehangolásáért és megvalósításáért felelős miniszterelnöki biztos.

Robert Redeleanu a UPC Magyarország Kft. vezérigazgatója kiemelte: azért is különösen büszke arra, hogy a magyarországi szolgáltatók közül elsőként a UPC-nél érhetik el az ügyfelek a Digitális Jólét Alapcsomagot, mert a vállalat számára kiemelten fontos a digitális felzárkóztatás és a szélessávú infrastruktúra fejlesztése.

„A UPC összesen 71 milliárd forintot fordított a szélessávú hálózatok korszerűsítésére Magyarországon az elmúlt bő négy év során. Ezen fejlesztések egy nagyobb, európai szintű program részei, amelynek keretében a UPC anyavállalata, a Liberty Global összesen 14,5 milliárd euró értékben végez szélessávú beruházásokat. A magyarországi beruházások összesített gazdasági lábnyoma 100 milliárd forint, amely további 101 milliárd forint értékű összesített társadalmi hatást is generált. A hálózati lefedettség növelése mellett azonban alapvető feladatunknak tekintjük azt is, hogy a társadalom minden tagja számára elérhetővé tegyük a kiváló minőségű internetkapcsolatot, megteremtve ezzel a digitális felzárkózás lehetőségét.”

Azóta történt

  • Várják az ötleteket Digitális Módszertárba

    Pedagógusok, tanári csoportok, szakmai munkaközösségek, illetve pedagógusképzésben részt vevő hallgatók újszerű és kreatív módszertani ötleteit várják a Tempus Közalapítvány Digitális Módszertárába.

  • Meleg víz vagy internet?

    Míg az idősebbeknek az internet egy kényelmi funkció, addig a fiatalok számára mára alapszükségletté vált. Tízből ketten akár még a meleg vízről is lemondanának egy hónapra az internetért cserébe.

Előzmények