A NATO szakembereit oktatja a magyar NetAcademia

A több mint 50 éves múltra visszatekintő NATO C3 Agency (a NATO Konzultációs, Vezetési és Irányítási Ügynöksége) a kommunikációs rendszerek legfejlettebb eszközeit biztosítja a szövetség részére. Ennek keretében vezetési-irányítási, híradó-, informatikai, felderítési, megfigyelési és hírszerzési rendszerek teljes életciklusához szükséges eszközöket és szolgáltatásokat nyújt az Észak-atlanti Szerződés Szervezete számára.

Az ügynökség munkája során így kiemelt szerepe van a biztonsági kockázatok rendszeres elemzésének, melynek nemzetközileg alkalmazott módszertanát a NetAcademia Oktatóközpont szakemberei mutatták be Hágában, a NATO C3 Agency székházában. Az EC-Council Certified Security Analyst (ECSA) tanfolyamon a NATO C3 Agency szoftverfejlesztői, rendszeroperátorai és hálózatkezelői vettek részt. A képzésen a hallgatók részletes ismereteket szerezhettek arról, hogy milyen módon tervezzék meg, teszteljék és tegyék biztonságossá hálózataikat. A témák között szerepelt például a behatolásérzékelés és -megelőzés, a naplóelemzés, illetve a sérülékenységvizsgálat.

„Rendkívül büszke vagyok arra, hogy magyar oktatócégként mi tarthattunk képzést a biztonságról egy olyan nemzetközi szervezet számára, ahol a biztonság kérdése létfontosságúbb, mint bárhol máshol” – nyilatkozta az esemény után Fóti Marcell, a NetAcademia Oktatóközpont ügyvezetője.

Azóta történt

Előzmények