2019. február 18., hétfő

Gyorskeresés

Nemzetközi elismerés a hazai IT-biztonsági oktatásnak

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: IT café

A szeptember végén Miamiban megrendezett Hacker Halted konferencián az IT-biztonság oktatása terén elért kiemelkedő eredményeiért szakmai kiválóság díjat kapott a NetAcademia Oktatóközpont.

Hirdetés


A frissen díjazott NetAcademia oktatási palettájában már a kezdetektől nagy szerepet kaptak az IT-biztonsági képzések, 2008-ban pedig az oktatóközpont a nemzetközi EC-Council megkeresésére hivatalos Ethical Hacking tanfolyamok oktatásába kezdett. Az együttműködés olyan eredményesnek bizonyult, hogy két év alatt az oktatóközpont Közép-Kelet-Európában a legsikeresebb, EC-Council által akkreditált oktatóközponttá lépett elő, és európai szinten is ma már a legjobb öt között szerepel.

A NetAcademia nemzetközi mezőnyben is jelentősnek tekinthető sikerét az EC-Council az idei Hacker Halted konferenciáján külön elismeréssel díjazta. „A NetAcademia jelentős eredményt ért el Magyarországon az IT-biztonság kérdéskörének népszerűsítésében és a felelős gondolkodásmód terjesztésében, amit mi nagyra becsülünk” – nyilatkozta Sean Lim, az EC-Council alelnöke.

A NetAcademia Oktatóközpont vezetője, Fóti Marcell szeptember végén Miamiban vette át az EC-Council ATC – Circle of Excellence díjat. „Ezt az elismerést nem csupán a NetAcademia, hanem – véleményem szerint – velünk együtt a magyarországi IT-vezetők is kapták, mivel idejekorán felismerték a biztonsági töréstesztek és az erre kiképzett szakemberek fontosságát. Magyarország felkészültsége ezen a területen olyan informatikai nagyhatalmak felkészültségével vetekszik, mint például Hollandia, és erre büszkék lehetünk” – monda Fóti Marcell, a NetAcademia ügyvezetője.

A NetAcademia biztonsági szakemberei a jövőben már nem csak hazai cégeknek tartanak IT-biztonsági képzéseket. Az oktatóközpont a közelmúltban az EC-Council több biztonsági képzésére is kizárólagos oktatási jogot kapott a kelet-európai régióra.

Gyártók, szolgáltatók

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.