Idén is hiányterületeken képez az IT Factory

Az online informatikai képzéseiről ismert IT Factory az informatikai hiányterületekre koncentrálva állította össze tavaszi képzéseit. Négy képzés indul majd, melyek közül az első a március 16-án kezdődő MS SQL Server programozása elnevezésű tanfolyam, fejlesztőknek és rendszergazdáknak. E kurzus keretében egy kereskedelmi mintaadatbázison keresztül mutatják be az oktatók az SQL nyelvben az adatok rögzítésének, módosításának, lekérdezésének és törlésének lehetőségeit.

A március 29-én induló Linux-klaszter létrehozása című tanfolyam során a résztvevők megtanulhatják egy magas rendelkezésre állású, terheléselosztóval és közös (megosztott) tárterülettel rendelkező rendszer kialakítását, mely a nagyvállalati infrastruktúrában is megállja a helyét. Április 10-én indul a korábban nagy sikerű, közel 200 résztvevőt vonzó Hálózatbiztonság tanfolyam frissített verziója, míg a sort az április 27-én kezdődő, PHP programozás néven futó 40 órás tanfolyam zárja, melynek során egy komplett webes alkalmazást – egy online áruházat – készítenek el a hallgatók nyílt forráskódú platformon.

„Az IT Factory tavaszi tanfolyamain is biztosítja a helyszíni, illetve online képzés lehetőségét. Az utóbbi segítségével bárki, bárhonnan részt vehet a kurzusokon úgy, hogy díjmentesen biztosítjuk számára a szükséges szoftverinfrastruktúrát. A hallgatók számára pedig már rendelkezésre áll az a folyamatosan bővülő szakkönyvtár, melyet tavaly novemberben a Microsoft felajánlása kapcsán hoztunk létre” – mondta Fóti Marcell, az IT Factory tanfolyamokat nyújtó NetAcademia ügyvezetője.

Az online informatikai képzéseket Magyarországon meghonosító IT Factory tanfolyamain a hallgatóknak eddig körülbelül 67 százaléka vett részt online a képzéseken, közülük 60 százalék vidékről követte az előadásokat, de rendszeresen előfordul az is, hogy a határon túlról „érkeztek” a fejtágítókra.

Előzmények