Lenyűgöző módon ünneplik az Apollo 11 misszióját

Egy hónap múlva számlálhatjuk azt, hogy ötven évvel ezelőtt elindult az első sikeres holdra szállást végrehajtó amerikai küldetés, az Apollo 11 misszió: ennek keretében 1969. július 20-án Neil Armstrong és Edwin Aldrin a holdkomp segítségével a Hold felszínére lépett, miközben harmadik társuk, Michael Collins az űrhajó fedélzetéről támogatta őket.

E nevezetes évfordulót többek között azzal ünneplik meg, hogy elkészítettek egy olyan weboldalt, ahová összegyűjtötték a misszió dokumentumait (képeket, rádióbeszélgetéseket, videóanyagokat, leírásokat, műszaki adatokat), és ezt oly módon szervezték össze, hogy az érdeklődő másodpercről másodperce úgy élheti át a történelmi utazást, mintha maga is ott lenne.

Apollo 11

[+]

Az oldal első számú alkotója, Ben Feist korábban már készített hasonlót az Apollo 17 küldetéséről. A mostani projektben beépítettek mintegy 11 ezer órányi hanganyagot az irányítóközpont adatbázisából, 2000 képet, valamint kb. 240 órányi hanganyagot az űrhajósok és a központ közötti kommunikációból.

A számtalan beállítási lehetőséggel rendelkező alkalmazás rengeteg adatot tartalmaz, és igen közel viheti a szemlélőt ahhoz, hogy mi is történt 1969-ben abban a pár napban.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények