Lenyűgöző módon ünneplik az Apollo 11 misszióját

A történelmi utazás után érdeklődők egy speciális weboldalon élhetik át, amit Armstrong, Aldrin és Collins.

Egy hónap múlva számlálhatjuk azt, hogy ötven évvel ezelőtt elindult az első sikeres holdra szállást végrehajtó amerikai küldetés, az Apollo 11 misszió: ennek keretében 1969. július 20-án Neil Armstrong és Edwin Aldrin a holdkomp segítségével a Hold felszínére lépett, miközben harmadik társuk, Michael Collins az űrhajó fedélzetéről támogatta őket.

E nevezetes évfordulót többek között azzal ünneplik meg, hogy elkészítettek egy olyan weboldalt, ahová összegyűjtötték a misszió dokumentumait (képeket, rádióbeszélgetéseket, videóanyagokat, leírásokat, műszaki adatokat), és ezt oly módon szervezték össze, hogy az érdeklődő másodpercről másodperce úgy élheti át a történelmi utazást, mintha maga is ott lenne.

Apollo 11

[+]

Az oldal első számú alkotója, Ben Feist korábban már készített hasonlót az Apollo 17 küldetéséről. A mostani projektben beépítettek mintegy 11 ezer órányi hanganyagot az irányítóközpont adatbázisából, 2000 képet, valamint kb. 240 órányi hanganyagot az űrhajósok és a központ közötti kommunikációból.

A számtalan beállítási lehetőséggel rendelkező alkalmazás rengeteg adatot tartalmaz, és igen közel viheti a szemlélőt ahhoz, hogy mi is történt 1969-ben abban a pár napban.

Azóta történt

Előzmények