Elsőként az MVM NET kapott számtartományt az M2M-re

A lehetőséget a gépek közti kommunikáció biztosításához használják fel, elsősorban állami célokra, de tervezik a szabad kapacitás értékesítését is.

A vállalat ma jelentette be, hogy újabb mérföldkőhöz érkezett az MVM NET Zrt. 450 MHz-es frekvencián LTE MIMO technológiát alkalmazó országos mobil adatátviteli hálózata. A közlemény szerint az MVM Csoport telekommunikációs cége az első olyan magyarországi szolgáltató, amely azonosítót kapott a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságtól (NMHH) a gépek közti kommunikációra, az úgynevezett M2M szolgáltatásra. (ez persze nem azt jelenti, hogy más telekommunikációs cég ne nyújtana M2M szolgáltatást, az NMHH által most kiadott azonosító azonban az első ebben a kategóriában.

A 71-es számtartományban engedélyezett számmező (71 200 000; 0000-9999) tízezer számot tartalmaz, a számokon sem vezetékes, sem mobiltelefon-szolgáltatás nem nyújtható, az engedély határozatlan időre, visszavonásig szól.

A telekommunikációs szektorban az M2M szolgáltatás még rengeteg kiaknázatlan területet rejt magában, így az MVM NET nemzeti tulajdonú társaságként stratégiai fontosságúnak tartja a piacon való megjelenést – emelte ki Krénusz Kornél, a társaság vezérigazgatója. Hozzátette, a szolgáltatás alapját a már elkészült LTE450 mobil adatátviteli hálózat adja, amely teljes egészében megfelel a hatóság által lefektetett elvárásoknak, így a készen áll a gépek közti kommunikációs szolgáltatás nyújtására az ország egész területén.

A 450 MHz-es frekvencia jobb jelterjedésének köszönhetően a kiépített hálózat nagy előnye, hogy a publikus mobilinternet szolgáltatással ellátatlan területeken is alkalmas olyan üzleti alkalmazások kiszolgálására, melyek állandó, stabil sávszélességet és alacsony válaszidőket követelnek meg – írja a közlemény.

Az MVM NET LTE450 MHz-es mobil adatátviteli hálózatának szolgáltatása 95%-os országos területi lefedettséggel áll rendelkezésre, elsősorban a kormányzati felhasználások számára. A hálózatot nem terhelik sem publikus hang-, sem publikus adatforgalmak, így a szabad kapacitásokat az üzleti szegmensben kívánja a vállalat értékesíteni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MVM

Azóta történt

Előzmények

  • Nagyot lépett előre az MVM NET

    A vállalat értékesítheti hazánkban elsőként a legnagyobb európai internetforgalom-cserélő szolgáltatásait.

  • 4G vs LTE450 – mennyi az annyi?

    Az LTE450 hálózat egy bázisállomásra vetített költsége 32 millió forint. Ennyiből 7-8 4G tornyot építenek a mobilszolgáltatók.

  • Januártól élesben működik az LTE450

    Március végére pedig az MVM NET eléri a frekvenciapályázaton vállalt 95 százalékos lefedettséget is.