Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

 • bbrain

  tag

  Jó írás, köszi!

  Everything you read on the internet is true - Albert Einstein

 • tknof1871

  őstag

  2000-ig kellett várnunk egy olyan hűtőszekrényre, mely számon tartja a benne tároltakat és képes utánrendelésre is. (Ehhez hasonlót láthattunk a Hatodik napon című filmben, ahol a készülék figyelmezteti a főhőst, hogy szűkében van a tejnek.)

  Papír, ceruza. Ha nem elég akkor esetleg Cavinton.

  Elhiszem, hogy el lehet adni az okos háztartási eszközöket, de egy se jut eszembe, amire szüksége van egy átlagos embernek az otthonában.

  Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió

 • -szp-

  aktív tag

  válasz tknof1871 #3 üzenetére

  A hűtő csak egy példa, ha romlott már meg tej, vagy maradt otthon a bevásárlólista, akkor segíthetett volna. De a fotelből vezérelhető világítástól a tanítható termosztáton át a ma még szürreálisnak tűnő konyhán keresztül az alapjaitól rendszerre tervezett házig rengeteg másik olyan elképzelés valósult és valósul meg, amiben kisebb-nagyobb tömegek komfortnövelő tényezőt látnak

  [ Szerkesztve ]

  <!-- Hello tourist on the right side, hello tourist on the left side -->

 • tknof1871

  őstag

  válasz -szp- #4 üzenetére

  rengeteg másik olyan elképzelés valósult és valósul meg, amiben kisebb-nagyobb tömegek komfortnövelő tényezőt látnak

  Ez egy jó megfogalmazás, hogy vannak akik komfortnövelő tényezőt látnak ezekben az okos háztartási eszközökben.
  Egyébként nem teljesen utasítom el a IoT-t. Például ha egy háztartási gépben van egy hőmérő és az 70°C-ot mér, miközben egy napja nem működik, az nem normális. Valahol tűz van a lakásban. Ha szól a 10 emeletes panelház biztonsági rendszerének (bár lenne), hogy szerinte itt nagy baj lesz, az egy életmentő cselekedet.

  [ Szerkesztve ]

  Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió

 • #82729984

  törölt tag

  válasz -szp- #4 üzenetére

  "amiben kisebb-nagyobb tömegek komfortnövelő tényezőt látnak"

  Azért szerintem inkább kisebb. Ezek java része szerintem kb. a 3d-s tévé sorsára fognak jutni, vagy el sem jutnak addig.

  Többnyire közös jellemzöjük ezeknek az "okos" megoldásoknak, hogy a pr videókban baromi jól hangzanak meg látványosak, de ha bárki jobban belegondol a napi felhasználásukba akkor könnyen rájöhet hogy mennyire kényelmetlen is.
  Pl. telefonról vezérelhető világitás, tök jól hangzik, amig egy este ki nem szaladsz a konyhába egy csokiért majd rájösz hogy úh vazze a telefon meg a szobában maradt, nincs világítás, na vissza a szobába a telefonért... És egészen biztosra veszem hogy naponta tucatszor szembesülnél azzal hogy letetted a telefont valahová most meg nem tudod felkapcsolni a világítást, meg kell keresni a telefont... Meg amúgy is, valószinüleg 10x gyorsabb felkattintani a világítást a kézzel (egy mozdulat), mint telefonnal bóhockódni, wifi-vel, bluetooth-al párosítani, elinditani az appot, valószinüleg már végeztél is a szobában mire a telefonnal eljutsz oda hogy egyáltalán felkapcsold a villanyt...

  Az okoshütő is ilyen, egyfelől az emberek tipikusan nem azt szokták elfelejteni hogy mi van a hütőben, hisz azt naponta nyitogatják ráadásul az ott lévő dolgok tipikusan pár nap alatt romlandó cuccok tehát biztosan nem rég kerültek oda, hanem hogy van-e otthon étolaj vagy zsemlemorzsa.
  Legalábbis az én feleségem nem azon szokott tünödni hogy van-e otthon vaj meg tej, hisz ezekből reggel evett, ivott, sokkal inkább hogy főzne valamit amit utoljára 3 hete csinált és hogy vajon maradt-e otthon hozzávaló (ami nem a hütőben van).

  De hogy egy konkrét elterjedtebb példát mondjak, okostévé... Na azoknak is mekkora marketing háttérszele volt, aztán mára kiderült hogy az egész elképzelés egy bullshit, használhatatlan vacak.

 • #16939776

  törölt tag

  Szerintem egy egyszerű háztartási gépet nem szabad elbonyolítani ilyen eszközökkel, csökkenti a készülék várható élettartamát, és fölöslegesen fogyaszt áramot.

  Mit eddig láttam készüléket elromlani, annak a 80%-a tápgyeség meghibásodása miatt történt, és ezen esetek nagy részében, 100Ft alatti alkatrész költségen javítható volt a probléma, különben ex-has >30K-t mondott be a hivatalos szerviz a fődarabcserére.

  Nem akarom hogy folyamatos készenléti üzemben menjenek illjen filléres kapcsolóüzemű tápok, 2000 órás névleges üzemidejű kondenzátorokkal. Csak azért, hogy ezek az eszközök bármikor tudjanak kommunikálni.
  Ha tönkre megy a tápegységük, ki keljen dobni a teljes készüléket, aminek a valós funkcionális része meg hibátlan.

  Nagyon jó dolog hogy e-mailt kapok hogy kész a kávé, meg a pirítós, de mekkora mennyiségű adat szemetet hagynak ezek maguk után nap mint nap? :P

  [ Szerkesztve ]

 • strogov

  senior tag

  válasz #82729984 #6 üzenetére

  "És egészen biztosra veszem hogy naponta tucatszor szembesülnél azzal hogy letetted a telefont valahová most meg nem tudod felkapcsolni a világítást, meg kell keresni a telefont..."

  A telefonról való vezérlés nem zárja ki, hogy kapcsolóról is vezérelhető. De telefonról pl. a világítás színét is tudod állítani. Kényelem, komfort.
  A vezeték nélküli villanykapcsolók egy része a kapcsolással termeli az energiát, így egyéb áramforrásra nincs szükségük. Nem olcsó mulatság, de pl. gyerekszobába nagyon jó. Egyrészt biztonságos, másrészt a magassága az évek során könnyen állítható.

 • jacint78

  addikt

  válasz #16939776 #7 üzenetére

  Ha te is tudod, hogy csak olcsó kondenzátor robban fel benne, akkor miért nem cseréled magad 300Ft-ért? Ennek így semmi értelme.. Mellesleg a 2000 óra maximális hőmérsékleten úgynevezett "endurance test"-re értendő a kondenzátoroknál, tehát amikor rendesen megkínozzák őket, normál üzemben sokkal tovább bírják..

  type your text here..

 • #16939776

  törölt tag

  válasz jacint78 #9 üzenetére

  Persze hogy semmi értelme: majdnem mind éhen-vesznénk ha nem csinálnánk rengeteg felesleges dolgot és nem romlanának el, a hozzá szükséges berendezések. :P

  [ Szerkesztve ]

 • jacint78

  addikt

  válasz #16939776 #10 üzenetére

  Ha nem lenne mit javítani, éhendöglenék igen. :)

  [ Szerkesztve ]

  type your text here..

 • Peter13

  senior tag

  Először is: köszi a cikket, nagyon tetszett, imádom a hasonló "szemléljük a dolgokat távolabbról" típusú összefoglalókat. :R

  Viszont az IoT szerintem jelenlegi formájában zsákutca. Sorry. Számomra úgy tűnik sok dolgot nem vesznek figyelembe amikor megpróbálják nyomni, de a legnagyobb ezek közül a "józanparasztiész-faktor". Én svájci-effektusnak szoktam hívni...a lényeg (a legenda szerint): ha Svájcban kell valami, akkor megnézik, hogy az adot városban el tudják-e készíteni, ha nem, akkor van-e valaki az adott kantonon belül, ha ott sincs akkor van-e Svájcban, és ha úgy sem megy, akkor megkérdezik, hogy egyáltalán szükségünk van nekünk erre a sz*rra? :)

  Az utolsó kérdés a lényeg. A végtelenségig lehet bonyolítani és "okosítani" az életünket. De tényleg ezt szeretnénk? Az utóbbi idők "nagy" innovációi közül a legtöbben ezen a egyszerű kérdésen buktak el: kell ez nekünk egyáltalán? És tényleg tömegesen, társadalmi szinten? (ld okosszemüveg, okosTV, okosóra, hogy cask a legnagyobbakat említsem...a milliónyi egyéb dolgot meg sem kísérlem felsorolni).

  Bár úgy tűnik szentségtörés amit most mondok, de nem mindenki (!) szeret folyton (!) okos dolgokon matatni. Bocsánat. Sőt (nagy levegő!) az sem általános igény hogy mindent a telefonunkkal oldjunk meg (gondolom sokaknál most szakadt le a plafon...pedig ha megnéznénk hogy egy okostelefon tudásából mennyi hasznosul, főleg tömeges szinten, azt hiszem nagy meglepetések lennének). A kényelem nagy úr, de csak egy bizonyos szintig, azon túl igen gyorsan olvad az adaptációs motiváció...egyelőre nekem az IoT kapcsán is (meg a viselhető dolgok jelenlegi generációjával kapcsolatban is) az az érzésem, hogy van egy "'megoldásunk", nosza, keressünk hozzá "problémákat" (amiket aztán jól meg lehet oldani...ha nincs, az se baj, akkor csináljunk...ha az se megy, akkor erőltessük mindenáron, hátha úgy menni fog). Ebből igazi innováció sosem lesz...fordítva kéne.

  "No, I'm not immortal: I'm just not good at dying..."

 • -szp-

  aktív tag

  válasz tknof1871 #5 üzenetére

  (és #6): részben egyetértek azzal, amit írtok, de nem egészen. Van egy csomó olyan kütyü, amit jelenleg én is feleslegesnek tartok (a hűtő pont ilyen egyébként), ezzel szemben a programozható és tanunlni képes termosztát nálunk nagyon bevált, a téli hónapokban jobb érzés hazamenni az előmelegített lakásba, miközben a fűtésszámla 3-4 ezer forinttal csökkent.
  Az intelligens égők is beváltották a hozzájuk fűzött reményeket: a felkapcsolva felejtett lámpát két szobával arrébb is le tudom kapcsolni, a fényerő és színvezérlés a hangulatunknak tesz jót, illetve ahogy említve lett ezek továbbra is vezérelhetők a fali kapcsolóval. A legjobb mégis az eseményhez kötött jelzés: általában csak leteszem a telefont valahol, így nem venném észre, ha hívnak. Be van állítva, hogy ha az enyém csörög, akkor zöldre vált és pulzál, ha a páromé, akkor pedig pirosan teszi ugyanezt. Ez természetesen éjszakára kapott egy tiltást.
  Az IoT (és általában az M2M) elsősorban nem is az otthoni felhasználás, hanem az irodaházak, gyártósorok, logisztika és üzemeltetés területén bizonyítanak, sőt az állattenyésztők is (még ha elsőre talán viccesen is hangzik) profitálnak az egyre olcsóbb szenzorokból.

  <!-- Hello tourist on the right side, hello tourist on the left side -->

 • Peter13

  senior tag

  válasz -szp- #13 üzenetére

  Egy normális termosztátnak én is örülnék :)
  De látod, ez is onnan kezdődött, hogy "de jó lenne ha...", és nem onnan hogy itt egy okosóra mert meg tudjuk csinálni, remek, akkor ezt most mire is használjuk (találjunk ki élethelyzeteket amikben ez jó fog jönni, aztán győzködjük az embereket hogy ez az ő életükben is jelen van, pl).

  Az ipari felhasználást maximálisan megértem (az állattenyésztőket is, simán), ott minden százalék megtakarítás fontos a nagyságrendekkel nagyobb lépték miatt...de ott is az igény volt előbb, és nem fordítva.

  Mielőtt valaki az almával meg az igény teremtésével jönne: táblagépre pl volt igény (sőt igen sok próbálkozás is), csak pont a felhasználói élményre tettek, almáéknál meg ugye ez az első (egyébként nagyon helyesen...pedig utálom szegényeket, de nagyon ;] viszont ezt jól csinálják), és mivel nem engedtek az igény kielégítéséhez szükséges élményből (pedig eléggé lehülyézték őket, meg mondták hogy lehetetlen, megsatöbbi), lenni belőle nagy siker.

  Természetesen ez egy kölcsönhatás, és persze hogy az elérhető technológiának fontos szerepe van az innovációban, de ha csak az teremti vagy motiválja az innovációt (és én mostanában egyre inkább ezt látom), akkor az nyögvenyelős less, na.

  Példa: ha éhes embereknél egyszercsak bevezetsz egy új hiperszuper kajagyártási megoldást, imádni fognak (megoldottál egy létező problémát). Ha jól táplált és jól ellátott emberekkel teszed ugyanezt, lehet hogy egy részük elfogadja (mert pl olcsóbb vagy kényelmesebb vagy nagyobb választékot ad vagysatöbbi), de a többség inkább valószínűleg azon fog gondolkodni, hogy ok, ezmindszépésjóéshasznosmegminden...de mi a fenét csináljuk ezzel a rengeteg felesleges étellel :F (ezen analógia mentén jelenleg tömik az embereket, mint a libát :D )

  "No, I'm not immortal: I'm just not good at dying..."

 • TomMusic

  őstag

  Hát, szerintem már elég régóta nem arról szól a gazdaság, hogy az embereknek minél hasznosabb/időtállóbb.. terméket adjanak el. :U
  Egyébként jó pár kütyü valóban hasznos (pl. a telóról kapcsolható lámpa, amit én is meg fogok csinálni, már meg is van hozzá (fejben) minden, csak időm meg antilustaságom legyen hozzá), de pl. az okoshűtő az még viccnek is rossz.
  Szerk.: de azért remélem divatba jön valamikor a minőség, illetve jó lenne ha megtörne már ez a mostani közgazdaságtani modell.

  [ Szerkesztve ]

  Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbálom a lehető leghosszabbra nyújtani.

 • Grodd

  tag

  válasz #82729984 #6 üzenetére

  "De hogy egy konkrét elterjedtebb példát mondjak, okostévé... Na azoknak is mekkora marketing háttérszele volt, aztán mára kiderült hogy az egész elképzelés egy bullshit, használhatatlan vacak"

  He? Azért vett a nép tévéokosítót a nem okostévékhez is , mert nincs szükség az okosfunkciókra. Az más kérdés, hogy a kijelzö erkölcsi avulásáig háromszor elavulnak a chipek. Föleg, hogy a gyártók pont a hosszutávra vásárolt tv-kböl spórolják ki a hardvert.

 • Egri Imre

  csendes tag

  Hi, köszi a hozzászólásokat, remélem jönnek még. Érdekes, hogy ennyire megragadt mindenkiben az a nyomorut okoshűtő, nem véletlenül volt ott a címben kérdőjel :) Nyilván rengeteg felesleges, erőltetett okosdolog születik, míg felbukkan egy-egy, amit rendesen eltalálnak és valóban hasznát vesszük, meg is éri az árát, stb. Jelenleg a tech fejlődés nem tud meglenni a fogyasztói és ipari piac nélkül, aki finanszírozza a kutatást és fejlesztést, nem tudunk nagyokat lépni és valami magasztossal előállni, kell sok olyan termék, ami nem hoz korszakváltást, de eladható. Szerintem haladunk, főleg az iparban, közműszolgáltatásban lehet nagyon jól kihasználni az IoT és M2M mindennapokban csak korlátozottan gyümölcsöző eredményeit. Aztán majd meglátjuk.
  A cikkbnek nem igazán témája, de szerintem nagyon erős tényező ebben az egészben a mesterséges intelligencia. Kéne már egy olyan okosvacak, ami kvázi titkárnőként, asszisztensként funkcionál, fogyelmeztet, segít, elébe megy a kérdéseimnek :)

 • TomMusic

  őstag

  válasz Egri Imre #17 üzenetére

  a mesterséges intelligencia
  Én kicsit pesszimista vagyok e téren, szerintem ez csak illúzió. Nem hinném, hogy valaha lesz egyáltalán olyan formában, ahogy most gondolnak rá az emberek. Pedig ma a Sci-Fi filmek elengedhetetlen része valamilyen MI eszköz (pl. Vasember - Jarvis :D ).
  Inkább ahogy írtad, asszisztensként tudna működni, tehát csak nagyon erősen egy témára koncentrálva, vagy csak általános kérdésekre válaszolva. Bár.. kitudja. Nem rég ugye azt hitték, hogy a PC-k nem lesznek elterjedve a háztartásokban, aztán meg mégis.. :)
  Na ez most kicsit értelmetlen agymenés volt. :DDD

  Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbálom a lehető leghosszabbra nyújtani.

 • -szp-

  aktív tag

  válasz Egri Imre #17 üzenetére

  Egy IoT témában tartott webináron lőttem a képet hétfőn, most csak felvillantom, majd foglalkozunk sokat a témával várhatóan, van mit :)
  Köszönjük a cikket!

  <!-- Hello tourist on the right side, hello tourist on the left side -->

 • kymera

  senior tag

  válasz #16939776 #10 üzenetére

  +1 :DDD

  1151,AM4,1366,2011, - Lapok,procik,vinyók,tápok,vga-k -akciósan. - 70-2340239

 • nyunyu

  félisten

  válasz #82729984 #6 üzenetére

  Többnyire közös jellemzöjük ezeknek az "okos" megoldásoknak, hogy a pr videókban baromi jól hangzanak meg látványosak, de ha bárki jobban belegondol a napi felhasználásukba akkor könnyen rájöhet hogy mennyire kényelmetlen is.
  Pl. telefonról vezérelhető világitás, tök jól hangzik, amig egy este ki nem szaladsz a konyhába egy csokiért majd rájösz hogy úh vazze a telefon meg a szobában maradt, nincs világítás, na vissza a szobába a telefonért... És egészen biztosra veszem hogy naponta tucatszor szembesülnél azzal hogy letetted a telefont valahová most meg nem tudod felkapcsolni a világítást, meg kell keresni a telefont... Meg amúgy is, valószinüleg 10x gyorsabb felkattintani a világítást a kézzel (egy mozdulat), mint telefonnal bóhockódni, wifi-vel, bluetooth-al párosítani, elinditani az appot, valószinüleg már végeztél is a szobában mire a telefonnal eljutsz oda hogy egyáltalán felkapcsold a villanyt...

  Egykori melohelyem nagyfonokenek van egy epuletautomatizalo startup cege, aztan a mi irodank volt az alfa verzios jatszoteruk, aztan a fonok kacsalabon forgo villaja a beta.

  Vilagitas vezerlese negyfelekeppen tortent:
  - webes approl (fonokunk a telefonjarol maceralta, mi bongeszobol)
  - folyoson levo mozgaserzekelo kapcsolta fel
  - falakon levo szokasos villanykapcsolok helyere epitett csengokapcsolokkal valtottal a FEL es LE kozott
  - programozhato idozitessel (pl. iroda osszes lampaja este 9-kor LE)

  Nyilvan volt parszor anyazas, amikor kesoig maradtam dolgozni, de bongeszoben megnyitva az appot vissza tudtam kapcsolni a villanyt, nem kellett felallni a gep elol megkeresni a falon levo kapcsolot.

  Az mondjuk nagyobb ciki volt, amikor fonok villajaban telen elromlott a rendszer agya, aztan 3 napig nem tudta manualisan bekapcsolni a kazant, amig nem jott meg a pot alkatresz. :DD

  Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

 • #81187072

  törölt tag

  Jobb szervezettséggel a jelenlegi eszközökkel is csodákat lehetne művelni, de a gazdasági, politikai, emberi és ki tudja, milyen törvényszerűségek miatt félkáosz és kínlódás van minden téren (ahhoz képest). Hozzávéve a világ általános züllését műszaki (illetve hát bármilyen) műveltség és az erkölcsök terén, vagyis hogy minden szabályzás ellenére egyre jobban az apróbetűre, eldugott paraméterekre, mások átbaszására, amúgy fenn nem tartható üzletre, tőzsdére, nagy szakításra épít, ezzel együtt a számítástechnikai SZAKMA, mint olyan általános - bár nem kivételek nélküli - züllését szoftveres megbízhatóságban, megbízhatóságban és megbízhatóságban, én inkább káromkodom, ha az IoT és más újítások szóba kerülnek, inkább visszatérek a mechanikus kapcsolóórákhoz, mikrokontrollert soha nem látott eszközökhöz és az egyszerű elektronikai megoldásokhoz. Ahol lehet. A komputertomográfiának pl. nyilván örülök, hogy létezik.

 • norberto85

  csendes tag

  válasz #82729984 #6 üzenetére

  Az okos tv résszel nem értek eggyet, faterom 56 éves és a Tv miatt heti szinten néz youtube-ről videókat, pendriveról filmet stb. A fiatalabbakról nem is beszélve, hugom a telefonjáról mutatja a felvett videókat a Tv-n. Szerintem hatalmas találmány

 • hcl

  félisten

  LOGOUT blog (1)

  Az IoT is két dolgon fog megbicsaklani. Az átlagember műszaki analfabetizmusán, és a szabványosítás hiányán.
  Épületautomatizálásban nincs olyan, hogy 3 év múlva elavul, vagy nincs alkatrész.

  Pedig az ötlet nagyon jó, amint energia takarítható meg vele, már hasznos.

  [ Szerkesztve ]

  Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

 • LorenzoHUN

  veterán

  válasz norberto85 #23 üzenetére

  Dettó ugyanez,a nyugdíjas szüleim youtube-oznak és sorozatokat-filmeket-családi képeket néznek,ha hazamegyek,pillanatok műve a tv-re dobni a telómmal készült képeket-videókat és élménybeszámolót tartani,tetszik nekik a 3d,stb...és közben a tévét a mérete és az ára határozta annó meg,nem hogy mindenáron kell az okosság és a 3d.Abban a méretben,annyiért,jó tv kellett és kész.
  Mint mondjuk most a telefon,hogy adott igény mellé jön egy csomó extra,ami a világra nyitott ember számára megszerethető,használható.De ott az okosóra,ami végre jól néz ki,és majdnem minden árkategóriában választható már normál ketyegő helyett,se nem luxus,se nem külön nyűg,na jó a párnaponkénti töltést leszámítva.
  A nagyobb probléma,hogy lett egy olyan generáció 2000után,és sajnos igen sokan,akik műszaki analfabéták.
  És nem feltétlenül a mai nyugdíjasok,jóval fiatalabbak is,akik megrekedtek a 2000-es szinten,és azóta sem voltak nemhogy tanulással,akár autodidakta módon,de még csak a hírek követésével se(hogyan is,ha az írott sajtó bulvár vagy irodalmi mű mindössze,a számítógépen meg talán a power gombig jutnak?)volt hajlandó "fejlődni".Irtó nagy a lemaradása az emberek 95%-ának mondjuk itthon,vidéken meg olyan 99%,mégha nem is a "profikhoz",hanem a mai világ dolgaihoz értő,azokat kihasználó emberekhez viszonyítunk is.
  Csakhát ez is"örökség",ne politizáljunk,de régen volt egy bevált és erőltetett modell,hogy az élet csak pár év suli,érettségi,szakma és holtomiglan ennyi elég,1 munkahely,40év gálya,semmi változással.Sajnos le is nyomtak ezzel 40évet pangásba+egy erre nevelt,de még változtatható generáció jött...Ezzel pont ellentétesen ment a nyugat,és a holtig tanulás,önképzés eszméje.Irtózatosan nagy itthon a műszaki analfabétizmus.Sajnos az erkölcsi és a műveltségi is,nyelvek,stb...Még mindig király vidéken a mezei eccerű' műszerész,aki beüzemeli a csodatévét,meg az OKJ-s"informatikus",aki feldobja a kalózixpét meg beállíttya' a zinternetet a rúteren ötezeré'Magyar valóság még ma is,6000fős városban lakom...
  Persze ezt tetézi,hogy egyre nagyobb a szakadék az itthoni alacsony életszínvonal miatt,az IoT dolgok,de még a mezei műszaki cikkek terén is fölösleges aggódni,ha se a nagyképernyős hűtőre,se a belevalóra nem nagyon van keret,meg 5számjegyű okos égőre,ha sokan a sima LED-es égőt,vagy márkás kompaktfénycsövet se engedhetik meg maguknak.Sőt korszerű okostelefont se,mert már itt is megvan,hogy 30ezerig az is max "belekóstolásra" jó,és inkább nyűg a váltónak...mintha 486-tal meg 512mega rammal indulna a számítástechnikának...

  Előny majd akkor lesz,ha lesz inkább először a "becsempészett" IoT.Mikor okosabb lesz a kazán,és takarékosabb,mert a radiátorokon szenzorok vannak,meg az udvaron az éjjelre bekapcsoló mozgásérzékelős lámpa közli a fényviszonyokat,mikor a kazán is megkapja az asztali mezeinek látszó,de "okos" időjárásállomás jelét,és mindezek adott esetben a netről az előrejelzést hosszabb távra,milyen idő lesz.És mindez csak pici pluszba kerül,mert nem kell a látványos külsőség.Nem kell látszania,csillivillinek lennie első körben az okosotthonnak,most még sci-fi,drága,és inkább elriasztó,amit mutogatnak ebből.Csakhát marketing,látványos külsőségek,stb.

  [ Szerkesztve ]

  Pap leszek az kurvaisten! Battlenet:LorenzoHUN#2852 Activision:LorenzoHUN#1760666 EA ID(BF-ek): BandiHUN Xiaomi MI 9T 6/128

Új hozzászólás Aktív témák