A Firefox új fejlesztési modellje

Egy részletes posztban magyarázza el KAMI a magyar Mozilla blog-on a Firefox április közepe óta működő új, fix határidőkkel működő fejlesztési modelljét.

Foglaljuk össze az egyes csatornák tulajdonságait:

Nightly – A mozilla-central tárolóból származó automatikusan készített napi változatok. A minőségbiztosítási csoport ezeket a verziókat nem vizsgálja.

Aurora – A mozilla-aurora tárolóból származó változatok, amely 6 hetente újra és újra szinkronizálásra kerül a mozilla-central tárolóval. Ekkor kerülnek bele az új funkciók, és az előzőleg az Aurora tárolóban nevelkedő változat bétává érik. A minőségbiztosítási csoport ezeket a verziókat csak alapjaiban vizsgálja és megfelelő minősítés esetén kerül az Aurora csatornában a felhasználók számára.

Beta – A mozilla-beta tárolóból származó automatikusan készített napi változatok. A minőségbiztosítási csoport ezeket a verziókat részletesen teszteli és engedélyezi a megjelenést, ha a minőség megfelel a béta-kritériumoknak.

Release – A mozilla-release tárolóból származó automatikusan készített napi változatok. A minőségbiztosítási csoport ezeket a verziókat részletesen teszteli és engedélyezi a megjelenést, ha a minőség megfelelő arra, hogy felhasználók százmilliói használják.

A teljes poszt a Mozilla blogon olvasható.

Azóta történt

Előzmények