Pornót nyomtak a hackerek az óriásképernyőkön

(Infobulvár) Hiába, az igazán érdekes események színhelye, úgy tűnik, Oroszország fővárosa, Moszkva. Nemrég írtunk egy nagyszabású csalásról, mely a moszkvai térfigyelő kamerákat érintette, ám az Interfax orosz hírügynökség jelentése szerint újabb botrány borzolja a helyiek idegeit: egy egyelőre még tisztázatlan hátterű akció következtében az egyik moszkvai főutcán a reklámok megjelenítésére szolgáló óriásképernyőkön tegnap éjfél körül egy rövid ideig az eredetileg oda szánt hirdetések helyett pornófilmeket láthattak a lakosok.

Egy helyi cég, a 3StarsMedia üzemeltet itt óriás kivetítőket, ám valamilyen módon valakik hozzáfértek a rendszerhez, s az adott időpontban futtatni kívánt Yandex-hirdetés, a forgalmi helyzetet mutató oldal (a Yandex – Jandeksz – az egyik vezető Google-konkurens helyi kereső) helyett kőkemény pornófilmek futottak a többméteres kijelzőkön. Az ellenőrző szervek reakciójáig, körülbelül negyedóráig látható filmek nagyon rövidek és rossz minőségűek voltak, ám a környéken így is megállt a forgalom.

Az előzetes vizsgálatok szerint nem maga a hirdetési cég lehet a felelős, hanem a Yandex kommunikációs csatornáinak nem megfelelő védettségét használták ki a „vicces kedvű” hackerek. A cégek közleménye szerint azonnali felülvizsgálat indult, hogy biztosítsák a zavarmentes működést.

Azóta történt

Előzmények