Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Narxis
nagyúr
40 év?
Még jó, hogy gyilkosságért kevesebbet kapnak emberek.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
-
rennes6
tag
Azért várjatok egy kicsit. Egyrészt: ez itt angolszáz jogrendszer. Azt se feledjük, hogy gyilkosságért arrafelé simán osztják a száz éveket, életfogytiglant (a halált le sem írom, az aztán teljességgel más megítélés alá esik, plusz messzire vezet).
Aztán. Pali utánaolvasott az egyik vádnak: conspiracy. Magyarul nehéz lefordítani, de persze ebben a kontextusban nem összeesküvést jelent.ami nálunk enyhébb megítélés (bűnrészesség), az náluk épp ellenkezőleg, súlyosbító: 18 U.S.C. 371 makes it a separate Federal crime or offense for anyone to conspire or agree with someone else to do something which, if actually carried out, would amount to another Federal crime or offense. So, under this law, a 'conspiracy' is an agreement or a kind of 'partnership' in criminal purposes in which each member becomes the agent or partner of every other member.
Magyarán: különösen veszélyes a társadalomra az, aki ilyen cselekedetet követ el.
Illetve, egyrendbeli csalással is vádolják, nyilván.
[ Szerkesztve ]
-
Fidel76
tag
Ezeket sose értem... fenn van videó + árulja neten és a szolgáltató nem tud róla?
Ehhez minek az fbi? Gondolom a szolgáltató a biztonsági rést nem fogja javítani. Amugy náluk aki megvette/használja ezt, azt is büntetik? -
wwenigma
Jómunkásember
Nincs semmi biztonsagi rés. Ezt hivjak uncap-nek.
Az előfizető engedélyezett sávszélességét a modem indulásakor tftp kapcsolaton keresztül kapja meg egy szolgáltatói szerverről szinkronizalas utan. Tehat a kabelmodem szabalyoz. Pusztán annyit kell elérni, hogy tftp-n keresztül a sajat "konfigunkat" töltsük fel rá. Az emlitett szeriakat meg lehet moddolni, némi forrasztással...
Kb. 5-6 éve olvastam erről...
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
Narxis
nagyúr
különösen veszélyes a társadalomra az, aki ilyen cselekedetet követ el.
Ezt valahogy nehezen hiszem el ezzel a konkrét üggyel kapcsolatban. Egyszerűen számomra a modemek hekkelgetése nem tűnik többnek mint a bolti tolvajlás. Gyakorlatilag "internetet lop", semmi több. 5-6 évnél nem adnék többet érte, nálunk is valahogy így büntetik pl. a telefonok függetlenítését, STB-k módosítását stb.
Érdekes ez az angolszász jogrendszer.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
dajkopali
addikt
úgy válaszolok, hogy én sem vagyok szakértője a területnek, kellene ehhez egy nagyon képzett jogász
én azt vélelmezem, a "conspiracy" súlyos megítélése mögött az van, hogy az USA-ban - ellentétben mondjuk a mi tájékunkkal - a társadalom EGÉSZÉRE nézve különösen károsnak ítélik meg azokat a bűncselekményeket, amelyek együttműködésen alapulnak
maradva a példánál: ha Magyarországon jön egy csávó egy hackelt HBO-dekóderrel vagy mivel, akkor összekacsintunk, megvesszük tüle, oszt vigyorgunk, hogy milyen ügyesek vótunk
na, az USA-ban - ha jól értem a conspiracy fogalmát - ez nagyon súlyos bűncselekménynek számít
ha valaki jobban tudja, majd felvilágosít, de a személetbeli különbségre jól rávilágít az, ahogy ott az adóelkerülést büntetik, és ahogy nálunk[ Szerkesztve ]
"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter
-
Killing
addikt
T-mobilosba nincs?
Ahogy látom a videót már letörölték. ( )[ Szerkesztve ]
Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest
-
Zirowe
nagyúr
Viccesen hangzik a 40év mellett a csak 250ezer dolláros pénzbüntetés, főleg ami az okozott kárt illeti.
Tehát évre sok,pénzben meg kevés.Azt azért tegyük hozzá, hogy az angolszász jogrendszer merőben más,mint a magyar, főleg ami a kedvezmények rendszerét illeti, és bőven lehet, hogy valaki 40-50éves ítélettel 10 vag kevesebb év után szabaduljon.
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
DeFranco
nagyúr
válasz dajkopali #11 üzenetére
Szerintem amire Te gondolsz, az a bűnszövetség. És az itthon is sokkal súlyosabb megítélés alá esik.
Pl. ha egy valaki rablógyilkol/zsebel/tör be, vagy azt vallja, hogy egyedül volt, sokkal kevesebbet kap, mint ha ketten voltak. Mundjuk 1x2 év, illetve 2x4 év.
Hülyeségnek hangzik de így van. Én is onnan jegyeztem meg, hogy ha ketten vannak, az már maffia.[ Szerkesztve ]
-
rennes6
tag
A conspiracyt jó lenne végre definiálni, mert minden harmadik hírben szerepel. Bizonyos esetekben teljesen úgy néz ki, mint a csoportosan elkövetett, de máskor meg egyáltalán nem. Mint most is.
Előre kitervelten, aljas indokból, különös kegyetlenséggel, csoportosan elkövetett hekkelés? Ja, és az eljárás során megbánást nem tanúsított.
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
Az általad bemásolt idézetre szerintem a bűnszövetség fekszik. A lényege szerintem az, hogy mivel közösen követnek el egy bűntényt (és itt szakadjunk el a hekkevéstől), akkor az nem lehet hirtelen felindulásból elkövetett, vagy valamilyen megtévelyedett kósza gondolat által vezérelt (enyhítő körülmény lehet), hanem:
- előre ki lett találva
- volt idő megfontolni, számot vetni a következményekkel
- valaki valakit belerángatott a dologba (nem csak tette, terjesztette is a bűnt)
- kaput nyit a szervezett bűnözés feléezek mind súlyosbító körülmények.
stb. stb. ebből a szempontból nekem a conspiracy és a bűnszövetség összekapcsolódik.
Hozzátenném, sem angolos, sem jogász nem vagyok. -
bambano
titán
Az szerinted nem fordulhat elő, hogy sok modemet adott el, kap darabonként 1 hónapot mondjuk és ebből megvan a 40 év?
Amicsban láttunk már olyat, hogy többrendbeli cselekményért esetenként kap egy büntetést, amit a végén összeadnak.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bambano
titán
-
Narxis
nagyúr
Ez akkor sem reális(az én igazságérzetem szerint..), mondjuk az, hogy nagyüzemben csinálta persze súlyosbító körülmény. Itthon, nem oly rég Pesten CD/DVD másoló ürgét fogtak el aki szintén nagyüzemben csinálta, na nekem ehhez hasonlít ez az ügy. De persze különbözik a jogrendszer így elfogadom, hogy ott mindent szigorúbban büntetnek, de akkor is túlzónak tartom, hogy akár 40 évet is kaphat, ha ez a maximum kiszabható büntetés akkor már örülhet ha 10-20 évvel megússza.
-
wwenigma
Jómunkásember
Lehet már változtak a dolgok az ujaknal, de a cikkben emlitett tipusoknal illetve a 4xxx szerianal az uncap mukodott. Es ugy ahogy leirtam.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
rennes6
tag
Annyit tudok: az amerikai gyakorlat lényege az, hogy a tárgyalás alatt állandóan az alkotmányra hivatkoznak, ez nyilván mindenkinek feltűnt filmekből. A sokszor sokkal szigorúbb, keményebb büntetési tételek mellett (ugye előkapnak egy precedenst korábbról) ugyanakkor az érem másik oldala az értékek fokozott védelme. Tegyük fel, hogy van egy igazi régiséged, amit egy rosszakaród összetör szándékosan. Tegyük fel, hogy ezt a nagyitól kaptad, aki a halálos ágyán adta oda. Magyarországon a megállapított kár nyilván köszönőviszonyban sem lesz a te tényleges károddal, hiszen csak annyit néznek meg, hogy mekkora volt anno az értéke, mekkora most, majd egy ennek megfelelő összeggel próbálnak kártalanítani (mármint kötelezik az alperest) egy esetleges (polgári) perben. Ezzel szemben odaát megvizsgálják a tényleges értéket: mennyire volt szívednek kedves, kitől kaptad, miért stb. Ennél fogva a megítélt összeg kegyetlenül magas lehet.
[ Szerkesztve ]
-
wwenigma
Jómunkásember
-
GuMipOkE
senior tag
"ami nálunk enyhébb megítélés (bűnrészesség), az náluk épp ellenkezőleg, súlyosbító..."
Hát ez nem egészen így van. Bűnrészes a bűnsegéd és a felbujtó.
BTK:
21. § (1) Felbujtó az, aki mást bűncselekmény elkövetésére szándékosan rábír.
(2) Bűnsegéd az, aki bűncselekmény elkövetéséhez szándékosan segítséget nyújt.
(3) A részesekre is a tettesekre megállapított büntetési tételt kell alkalmazni.Szóval nem enyhébb a megítélése.
-
-
D4rkAv3ng3r
senior tag
conspiracy = összeesküvés, bűnszövetkezet angolul
Tehát egyértelműen a szervezett bűnözés, maffia kategória. Magyarán előre kitervelt, csoportos bűncselekmény.
----
A 40 év meg sok itt a mi jogrendszerünk alapján ott nem. Van olyan is hogyha ugyanazzal a bűntettel többször elkapják az emebrt életfogytiglan bűntetést kap. Szóval egyértelműen keményebb ott az igazságszolgáltatás.[ Szerkesztve ]
-
modemshop
csendes tag
Hat, pedig el kell hinned, olvass bele a DOCSIS specifikaciokba. A modem vegzi a vegponton a QoS/Traffic shapinget. TFTP-rol tolti le a config filet, ami tartalmaz nehany SNMP, es egyeb beallitasokat is, esetlegesen frekvenciat, amire at kell allnia a modemnek, es a le/feltoltesi maximum sebesseg ertekeket, valamint a modemre kotheto gepek szamat (maxCPE).
Mig a DSL-nel peladul a DSLAM szabalyoz, vagy a PPPoE concentrator, addig a kabeles halozaton a kabelmodem. Elegge hulyere sikerult a szabvany, ennek most isszak is a levet a szolgaltatok.[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
ehh. nem vettem észre, hogy régi a cikk
[ Szerkesztve ]
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
modemshop
csendes tag
Mifele erolkodes? A szabvany is leirja, hogy a kabelmodem altal letoltott konfiguracioban talalhato sebesseg limit alapjan vegzi a modem a QoS savszelesseg szabalyozast, nem ertem mifele tenyekre gondolsz?! Nem tudom elkepzelni, mi az a fizikailag lehetetlen ok, amiert lehetetlen hogy egy eszkoz savszelesseget tudjon szabalyozni, QoS-el.
[ Szerkesztve ]
-
EmberXY
veterán
Erről a dologról már majdnem 4 hónapja, hogy olvasni lehetett (pl az Indexen...), hogyhogy csak most bukkantatok rá?
Egyébként az ominózus oldal még mindig elérhető, bár a szolgáltatásait nem böngésztem át.......Szerk.. én vagyok a hülye, nem néztem a dátumokat....
[ Szerkesztve ]
Up the Irons!
-
Mr.Skynet
senior tag
Ha erre gondolsz, akkor szerintem nyugodtan linkelhető, hisz akadnak itt olyan szaktekintélyek is, akik szerint fizikai képtelenség, hogy a modem QoS-el korlátozzon És látod vannak akik úgy gondolják, hogy nem érdemes ezen veszekedni, pedig nem mondot hülyeséget, szóval senkit sem érdekel miről cseverészünk mi itt...
modemshop Te meg ne borulj fel a székeddel, mikor ezeket olvasod Inkább kezd el nekem is tolni a levegőben azzal a 2W-os lézerrel a Gbit netet, én meg majd értékelem a projekt sikerességét Csak ne essen az eső, meg a hó mert megyek reklamálni, hogy nagy a packet loss és talán Genius007 barátunk is beszól majd, hogy nem 10ezred ms a BIX-el a ping
[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
válasz modemshop #34 üzenetére
ilyet a szabvány nem nagyon írhat le, mert ez egyrészt nem így van, másrészt meg ha belegondolnál kicsit a dolgokba, rájönnél magadtól, hogy fizikailag lehetetlen megcsinálni.
Ergo ezt a témát tolni, hogy a modem csinálja a sávszélesség szabályozást, felesleges erőlködés, mert nem a modem csinálja.
-
-
Rive
veterán
Izé.
A DE! DE NEM! DE IGEN! DE NEM! fázison túl lehetne lépni? Mondjuk érdekelne, hogy akkor mi mire vonatkozik és mit hogyan is csinál.
[ Szerkesztve ]
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
Mr.Skynet
senior tag
Valljuk be felesleges ezen vitáznunk, egyikünk sem fog a másiknak igazat adni, szóval én az alábbival én be is fejezem:
- Te tulajdonképpen egy jelenleg is használt szabványnak/rendszernek a működését cáfolod meg (,hogy ez nem lehetséges illetve nem így működik).
- A Motorola is elismerte, hogy a modemjeik bizonyos módosításokkal alkalmassá tehetők a szolgáltatói hálózatok manpulálásához...
- több millió ember forrasztja, flasheli, írja az FW-ket, módosítja a konfig fájlokat és nap mint nap neteznek ezekkel a modemekkel. Ha őket sikerült meggyőznöd, akkor minden elismerésem.Rive: magyarul szerintem nem sokat fogsz találni róla, ez kicsit hiányosan vagy ha úgy tetszik konyhanyelven elmagyarázza, nagyjából hogyan is működik ez az egész. Ha a dolog komolyabban (vagy a csúnya része) érdekel, akkor az 1-2hsz-el feljebbi linknél pislogj és olvass jópár órát...
[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
válasz Mr.Skynet #40 üzenetére
Tévedés. Az én állításom az, hogy adott egy szabvány, abban le van írva valami és az összes általam üzemeltetett fejállomás és kábeltv-s cucc ennek megfelelően működik, *EMELLETT* elhangzott itt egy *értelmezése* a szabványnak, ami téves.
Én nem cáfolom, nem cáfolhatom a szabványt, mikor két kicsi kezemmel belemászok nyakig a fejállomásba és a fejállomási cucc láthatóan úgy működik, ahogy a szabványban le van írva. Nem vagyok hülye, ez a dolog nem járható út.
A motorola is elismerte, én is elismertem, hogy a központi berendezések konfigurációja közben elkövetett hibák esetén lehetséges a modemek sikeres buherálása. Ezt sem tagadtam. Amikor ez a thread elindult, még ez volt a helyzet. Azóta volt a kezemben újabb fejállomási cucc, újabb szoftverrel, amiben látom azokat a konfigurációs lehetőségeket, amivel ezt a modem hekkelést meg lehet akadályozni.
Én nem akarok több millió emberrel vitatkozni, elsősorban azért nem, mert az én személyes szakmai tapasztalatom azt mutatja, hogy amit buherálnak, annak van műszaki alapja. Hogy csinálják-e, nem tudom, azt látom, hogy a dolog elvileg működhet. Mondom, a jelenlegi átlagos cuccokkal. Az újakkal nem.
Egyébként pedig a gugli nem csak nálam elérhető, más is nyugodtan beírhat pár keresőszót és utánanézhet a dolgoknak.
-
modemshop
csendes tag
Egy jol bekonfiguralt CMTS mellett ezek a megoldasok nem mukodnek valoban, tehat az igaz, hogy a CMTS konfiguracioja is szerepet jatszik a dologban. Ha normalisan lenne minden beallitva, akkor nem lehetne ezt csinalni. Van ahol ez mar sikerult is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bluetooth hangszórók
- Indiana Jones and the Great Circle teszt
- Milyen processzort vegyek?
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- SSD kibeszélő
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- PlayStation 5 Pro teszt
- Bemutatkozott a Moto G32 4G
- Megköveteli a hardveres sugárkövetést az új Indiana Jones
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...