Mobilinternettel újít a TV2

Saját márkanéven indít mobilinternet-szolgáltatást márciustól a TV2-t üzemeltető MTM-SBS Televízió Zrt. – írta meg tegnap a HWSW. A kereskedelmi csatorna a Vodafone-nal lépett szövetségre, ennek az operátornak a hálózatát használja majd, de az informatikai lap forrásai szerint valószínűleg teljesen egyedi díjcsomagokkal jelentkezik.

Tavaly nyár óta több kisebb távközlési szolgáltató kínálja saját márkanéven a Vodafone mobilnet-szolgáltatását, miután a mobilszolgáltató megkezdte ennek nagykereskedelmi értékesítését. A hivatalosan a jövő hét elején bejelenteni tervezett TV2-együttműködés azonban újdonságnak mondható annyiban, hogy ezúttal egy nagy nézettségű, országos tévécsatorna lesz a távközlési cég partnere.

A Vodafone megerősítette a megállapodás hírét, de részleteket egyelőre nem árult el azzal kapcsolatban, így nem tudni sem azt, hogy milyen díjcsomagok lesznek elérhetőek, sem azt, hogy milyen mélységben vesz részt a tévécsatorna a szolgáltatás működtetésében. Az Index úgy tudja, hogy a TV2-mobilinternethez a SIM kártyákat a Tescóban lehet majd megvásárolni, ami alapján azt feltételezik, hogy belépő szintű konstrukciókról lehet szó.

A lap szerint a Vodafone a megállapodás révén kedvezőbb feltételekkel hirdethet majd a csatornánál, és jelentős potenciális ügyfélkört tud majd elérni. Kérdés ugyanakkor, hogy a TV2 mit nyer az üzlettel. Nyugati példák alapján elképzelhető, hogy a csatorna extra tartalmakat és lehetőségeket kínál majd a műsoraihoz kapcsolódóan, bár hangszolgáltatás híján például kedvezményes hívások felajánlására nem lesz lehetősége.

Az új szolgáltatást a felek február 28-án jelentik be, ekkor várhatunk válaszokat az egyelőre megválaszolatlan kérdésekre.

Azóta történt

  • Hiba miatt volt leggyorsabb a Vodafone

    Az Index 3G-túrája során a tesztre kapott kártyával szokatlanul jó értékeket mértek. A szolgáltató azt mondja, egy hálózati eszköz rossz működése a magyarázat.

Előzmények