Jegyre adja a mobilnetet a TV2

Ma jelentette be hivatalosan mobilinternetes együttműködését a Vodafone és TV2. Noha a megállapodás híre már a múlt héten kiszivárgott, több részletre csak most derült fény.

A tv2.mobilnet márkanéven március 1-jétől bevezetett új mobilinternet-szolgáltatás a Vodafone feltöltőkártyás konstrukcióján alapul, de attól eltérő modellt használ: egyedinek mondható abból a szempontból, hogy adott időtartamra érvényes, forgalmi korlátos internetjegyeket kínál. Szám szerint négyet: az 1 órás csomag 350, az 1 napos 690 forintba kerül, mindkettő 500 MB adatforgalomig használható, míg a 7 napos 2490, a 30 napos pedig 3890 forintba kerül, és 1 GB-nyi adatmennyiséget foglal magában. A netjegyek időtartama nem az internethez kapcsolódva eltöltött időre vonatkozik, hanem a vásárlástól számolandó.

Beck György, a Vodafone vezérigazgatója a sajtótájékoztatón
Beck György, a Vodafone vezérigazgatója a sajtótájékoztatón (Fotó: Vodafone)

Az internethez szükséges hardvercsomagok a Tescóban és az interneten keresztül lesznek megvásárolhatók 4990, illetve 3990 forintért. Ez az összeg a modem árát és 500 Ft adatforgalmat foglal magában. Az egyenlegfeltöltésre a tv2.hu/mobilnet oldalon bankkártyás fizetéssel, bankautomatán keresztül vagy feltöltőterminálokon lesz lehetőség. A cégek közleménye szerint a feltöltőkártyás tv2.mobilnet az ország összes nagy Tesco áruházában, közel 80 helyen válik elérhetővé.

A szolgáltatás nem jár kötöttséggel, azaz nincs hűségszerződés, sem havi díj, sem pedig automatikus szolgáltatásmegújítás. Az időalapú internetjegy lejárati idejét és adatforgalmát folyamatosan nyomon lehet követni egy külön ablakban, elejét véve a nem várt költségeknek – áll a cégek közleményében. Ami a tartalmakat illeti, a TV2 ingyenesen hozzáférhető, exkluzív videóanyagokat nyújt majd a csomag használóinak.

A kereskedelmi szolgáltatást bejelentő sajtótájékoztatón rendhagyó módon részt vett Nyitrai Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért felelős államtitkára is, aki elmondta: örömmel fogad minden olyan kezdeményezést, amely hozzájárul az ország infokommunikációs fejlődéséhez, és elviszi a világhálót minél több számítógépre és telefonra.

Azóta történt

Előzmények