Ma délelőtt egyes helyeken leáll a MinDig TV

Április 1-jén újabb átállás az Antenna Hungáriánál.

A vállalat bejelentette, hogy ma, április 1-jén újabb üteméhez érkezik az Antenna Hungária technológiaváltása. A MinDig TV és MinDig TV Extra szolgáltatásait érintő átállás, március és augusztus között tíz ütemben zajlik. A harmadik átállás ennek megfelelően a Közép-Dunántúl és Közép-Magyarország egyes régióit érinti.

Ennek megfelelően a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) előírásaival összhangban április 1-jén éjfél és dél között teljes vagy részleges leállás várható a MinDig TV és a MinDig TV Extra szolgáltatásokban. A folyamat a közép-dunántúli és közép-magyarországi régiókban várható. A megadott időszakban bizonyos csatornák nem elérhetők.

MinDig TV Extra

A MinDig TV Extra előfizetők az alábbi körzetekben érintettek: Bakonyszentlászló, Balassagyarmat, Budapest, Csobánka, Dorog, Dunaújváros, Gerecse, Gödöllő, Győr, Kab-hegy, Kaposvár, Karancs, Nagy-Hideg-hegy, Nagylóc, Nagymaros, Pásztó, Patak, Perőcsény, Salgótarján, Tatabánya, Vác, Zirc.

Az átállás többlépcsős műszaki folyamat, ennek első lépése a DVB-T2 technológiára történő átállás, majd később ezt követi egy HEVC kódolásra történő átállás.

Április 1-jén a MinDig TV Extra ügyfelek esetében először a DVB-T2 átállás valósul meg, emellett frekvenciacserékre kerül sor egyes körzetekben. Az üzemszünetet követően az érintett körzetekben szükségessé válhat a dekóderek újrahangolása.

A MinDig TV Extra előfizetők az technológiaváltás következő lépéséig (tehát a HEVC kódolás bevezetéséig) ugyan változatlanul nézhetik a már megszokott szolgáltatást, de a zökkenőmentes átállás érdekében fontos, hogy az előfizetők már most beüzemeljék a postán kapott új DVB-T2 szabványú dekódert, így a HEVC kódolásra történő átállás során már zavartalanul elérik a MinDig TV Extra adásait.

A folyamatos vétel érdekében az új vevőkészülékeket a szolgáltató biztosítja a már meglévő előfizetői részére. A MinDig TV Extra ügyfelek részére az átállás ütemezésének megfelelően már megkezdődött az új (DVB-T2, HEVC szabványú) dekóderek postázása. A postai átvételt követően a kiküldött tájékoztató alapján szükséges az új készülékek beüzemelése, amelyek az Antenna Hungária Zrt. tulajdonát képezik!

MinDig TV

A MinDig TV nézők az alábbi körzetekben érintettek: Bakonyszentlászló, Dorog, Gerecse, Nagylóc, Nagymaros, Pásztó, Patak, Tatabánya, Zirc.

A MinDig TV szolgáltatás esetén technológiaváltás nem történik, csak a megadott időtartamon belül, a munkálatok ideje alatt szünetel a műsorsugárzás.

Az üzemszünetet követően az érintett körzetekben szükségessé válhat a dekóderek újrahangolása. Ezt a digitális adók visszakapcsolása után érdemes elvégezni, a folyamatot a készülékek többségénél manuálisan kell elindítani. Amennyiben az újrahangolást követően nem láthatók egyes csatornák, akkor érdemes a vevőantenna elhelyezésén változtatni, megkeresni a zavarmentes vételhez az optimális antennapozíciót.

A munkák végzésénél kiemelt szempont, hogy az érintett régiókban a nagy lakosságszámú területeken történjen meg leghamarabb a szolgáltatás visszaindítása. A frekvenciacserék nem érintik az adók kisugárzott teljesítményét, ezáltal a MinDig TV és MinDig TV Extra programjai változatlan lefedettségi területről érhetők el.

A további frekvenciacserékről és teendőkről az Antenna Hungária folyamatosan tájékoztatja az ügyfeleket.

A változásokkal, az újrahangolással és a dekóderek beüzemelésével, szállításával kapcsolatos további információk elérhetők:

Azóta történt

Előzmények