Leállás és országos frekvenciacserék a Mindig TV-nél

Megkezdődik a műszaki átállás az Antenna Hungáriánál – frekvenciacserékre kerül sor közel száz digitális telephelyen.

Az Antenna Hungária bejelentette, hogy 2020. február 4-én frekvenciacseréket hajt végre mind a 91 digitális földfelszíni televíziós telephelyen, emiatt ezen a napon reggel 7:00 és este 19:00 óra között teljes, minden televíziós csatornát és telephelyet érintő leállás várható a digitális földfelszíni televíziós sugárzásban.

Az országos üzemszünetet követően a MinDig TV ingyenes és a MinDig TV Extra előfizetéses csatornái többségében új frekvenciákon lesznek elérhetők, emiatt a munkák végeztével a háztartásokban a DVB-T vevőeszközök újrahangolására lesz szükség.

A közlemény megemlíti, hogy a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság által előírt frekvenciasáv-kiürítési folyamathoz kapcsolódóan a műszaki átállás első fázisában szükségessé vált a teljes, országos DVB-T adóhálózatot érintő állomások adási csatornáinak áthangolása.

A fenti munkálatok ideje alatt csak a szükséges ideig szünetel a műsorsugárzás, a munkák végzésénél kiemelt prioritás, hogy a nagy lakosságszámmal érintett területeket lefedő, nagy teljesítményű gerincadók visszaindítása történjen meg leghamarabb. A frekvenciacserék nem érintik az adók kisugárzott teljesítményét, ezáltal a MinDig TV és MinDig TV Extra programjai változatlan lefedettségi területről érhetők el.

Mi a teendő MinDig TV-felhasználóként és MinDig TV Extra-előfizetőként?

Az üzemszünetet követően az ingyenes MinDig TV és az előfizetéses MinDig TV Extra felhasználóknak újra kell hangolni a digitális földfelszíni vevőeszközöket (DVB-T dekóder, integrált televíziókészülék) a háztartásokban.

Az újrahangolást digitális adók visszakapcsolása (előreláthatólag este 19:00 óra) után érdemes elvégezni, a készülékek többségénél manuálisan kell elindítani a folyamatot.

A változásokkal, az újrahangolással és a dekóderek beüzemelésével kapcsolatban
további információk elérhetők:

és telefonszámán: 06-80-90-99-00

és Call center számán: 1211

  • a DVB-T Infocsatornán: 99-es programhely

Régi és új frekvenciák:

MinDig TV
[+]

 

MinDig TV
[+]

 

Azóta történt

Előzmények