A legkülönösebb munkájának nevezte a TikTok-üzletet a Microsoft ügyvezetője

Egy konferencia során több érdekességet is elmondott a Microsoft és a TikTok kútba esett üzletéről.

A héten a Code Conference során sok érdekes dolgot mondott el Satya Nadella, a Microsoft ügyvezetője a vállalata és a TikTok meghiúsult üzletéről.

Az előző amerikai elnök, Donald Trump vezetése alatt a TikTokot arra kötelezték, hogy az amerikai platformot válassza le a kínai anyacégről, és nemzetbiztonsági okok miatt kerüljön a működés amerikai kézbe. A Microsoft 2020 augusztusában kezdett megbeszéléseket a felvásárlásról, de már szeptemberben meghiúsult az üzlet.

Az amerikai kormányváltás után bár a TikTok még a hatóságok napirendjén maradt, de Trump terveit nem vitték tovább, így a TikTok maradt a ByteDance kezében.

Nadella azt mondta a héten, hogy már várta, hogy a Microsoft felhős, gyermekvédelmi és felhős tapasztalatát felhasználják a TikToknál. A történteket hihetetlennek nevezte, hozzátéve, hogy nagyon sok dologról és emberről tanult rengeteg mindent a téma kapcsán. Elmondta azt is, hogy a TikTok kereste meg őket, és nem ők a TikTokot.

Nadella szerint a TikTok két hatalom kereszttüzébe került, a kiírt követelmények azonban egyszer csak eltűntek. A ByteDance állítólag azért kereste meg őket, mert a cég tartalommoderálására és gyermekbiztonsági funkcióira szeretett volna alapozni. A projektet az eddigi legkülönösebb munkájának tartja a Microsoft vezére.

Nadella elmondta azt is, nem tudja, hogy Biden vezetése alatt mik a kormány tervei, de a Biden-kabinet is vizsgálja a nemzetbiztonsági aggályokat.

Nadella azzal zárta a gondolatait, hogy ezen a ponton örül annak, amije van. Jelezte, hogy támogatja továbbá a kriptopénzek kormányzati szabályozását, amely révén talán a zsarolótámadásokat is sikerülne mérsékelni.

Azóta történt

Előzmények