A Google és a Microsoft dollártízmilliárdokkal támogatja meg a kiberbiztonságot

Az amerikai kiberbiztonság fejlesztésére dollártízmilliárdokat fordít a Google a Microsoft, jelentették be a Fehér Házban lezajlott nagy találkozó után. Az Apple, és az Amazon is fogadkozik.

Sok nagy technológiai vállalat – köztük az Amazon, az Apple, a Google és a Microsoft – ügyvezetője jelen volt az amerikai Fehér Házban, Joe Biden elnök jelenléte mellett tartott kiberbiztonsági találkozón.

A cégek által vállalat ígéretek változóak, egyesek a beszállítólánc vagy az oktatás kapcsán fogadkoznak, másik vállalták, hogy dollármilliárdokat költenek kiberbiztonsági infrastruktúrára.

Biden elnök a találkozón kijelentette: a valóság az, hogy a kritikus infrastruktúra legnagyobb része privát cégek kezében van, és azok is működtetik. A szövetségi kormány egyedül pedig nem tud szembenézni ezzel a kihívással (a kiberbiztonság kérdésével).


[+]

Az Apple erre válaszul bejelentette: a beszállítóival ráveszik a tömegeket a többfaktoros hitelesítés használatára, továbbá biztonsági képzéseket tartanak, és a sérülékenységekre is jobban figyelnek. Az Amazon minden AWS-fióktulajdonos számára többfaktoros hitelesítési szolgáltatást ajánl majd, ingyen, továbbá mindenki számára ingyenesen elérhetővé teszik a dolgozók biztonsági képzését.

A Google azt ígérte: 5 év alatt több mint 10 milliárd dollárt költ majd az amerikai kiberbiztonságra és a szoftveres beszállítóláncra. Több mint 100 ezer amerikai adatelemzéssel és IT-támogatással kapcsolatos képzését is vállalták. A Microsoft hasonló ígéretek mellett 5 éven belül 20 milliárd dollárnyi befektetést vállalt magára.

Azóta történt

Előzmények