Még mindig kell a Microsoft AR-szemüvege az amerikai hadseregnek

Elhalasztotta a hadsereg a tesztelés és az alkalmazás megkezdését, de jelezte, hogy elkötelezett a 22 milliárd dolláros szerződés mellett.

Az amerikai hadsereg a napokban elhalasztotta a Microsoft által fejlesztett AR-szemüveg tesztelését és alkalmazását, azonban jelezte, hogy teljes mértékben elkötelezett maradt a szerződés kapcsán. Egy 22 milliárd dolláros megállapodásról van szó.

A hadsereg arra számít, hogy jövő szeptemberben kezdik el tesztelni az úgynevezett IVAS-t (Integrated Visual Augmentation System).

A bejelentésre azután került sor, hogy olyan jelentések kerültek elő, amelyek szerint a hadsereg leállítja a programot. Végül hivatalosan jelezték, hogy a múlt hónapban már végeztek teszteket, és 2022-ben rendszeres teszteket terveznek.

Október 4-én a Pentagon továbbá vizsgálatot indított: arra kíváncsiak, hogy az IVAS megfelel-e a követelményeknek és a szükségleteknek. A rendszer számos technológiát kombinál, így éjjellátó és hőképes megoldást, továbbá AR-elemeket és HUD-ot. A hadsereg azt reméli, hogy az eszköz viselésével nő majd a környezettudatosság, javul a célzás és informáltabb döntéshozatal válik lehetővé a harctéren.

Azóta történt

Előzmények