Tortával búcsúztatták az Explorer 6-ot

Az Internet Explorer hivatalos blogjában Roger Capriotti, a böngésző marketingjéért felelős vezető tegnap jelentette be, hogy mivel a Net Applications piackutató adatai szerint a program 6-os verziójának részesedése végre egy százalék alá esett az Egyesült Államokban is, ezért ünnepélyesen „megülték a halotti torát”.

IE6

A fejlesztésben már a 9-es verziónál tartó Microsoft évek óta egyre nagyobb erővel kampányol annak érdekében, hogy a 2001-ben kiadott, de ma már egyrészt korszerűtlennek, másrészt sebezhetőnek tartott böngészőt használói leváltsák egy későbbi változatra. Ennek érdekében például jelentős iparági támogatással elindítottak egy mozgalmat is IE6 Countdown néven. Az egy évvel indított kezdeményezésnek a honlapját a blog szerint közel három millióan látogatták meg, összesen 5,6 millió lapletöltést generálva. A kampány Capriotti szerint jelentős szerepet játszott abban, hogy ma már Ausztriában, Csehországban, Finnországban, a Fülöp-szigeteken, Lengyelországban, Mexikóban, Norvégiában, Portugáliában, Svédországban, Ukrajnában, illetve most már az USA-ban is a felhasználók kevesebb, mint egy százaléka használja ezt a böngészőt.

A felsorolt „bajnokok” közé egyébként Magyarországot is rég fel lehetne venni, ugyanis a rankings.hu adatai szerint hazánkban már tavaly is bőven egy százalék alatt volt a legutolsó mérés szerint jelenleg 0,64 százalékon álló IE6, mely globálisan decemberben 7,7 százalékot birtokolt.

Azóta történt

Előzmények