Külön móddal védené a gyerekeket a Microsoft Edge böngésző

A szülők jóváhagyhatnak vagy blokkolhatnak weboldalakat a Microsoft Edge böngésző már tesztelés alatt álló Kids Mode-jában.

A Microsoft elindította az Edge böngésző úgynevezett Kids Mode-jának tesztelését.

Ezzel a móddal a gyerekeket szeretnék megvédeni a káros tartalmaktól a weben. A redmondi cég elsősorban az 5 és 12 év közötti gyerekeknek szánja ezt a módot, amelyet az Edge Insider-felhasználói már tesztelhetnek a Dev és Canary csatornákon keresztül.

A Kids Mode a profilválasztóban engedélyezhető, gyerekfiókot nem kell hozzá beállítani. A Windows Central rámutatott, hogy a módból való kilépéshez jelszót kell megadni. A szülők a mód használata során megadhatnak egy listát azokról a weboldalakról, amiket a gyerekek elérhetnek. Ez a lista szerkeszthető (így később bővíthető), ami pedig nincs rajta, annak elérését a böngésző blokkolja.

A Kids Mode a Bing SafeSearch keresőt használja, ami nagyon szigorú követés elleni védelemmel rendelkezik, illetve egyedi témákat is kínál. A Microsoft a jövőben újabb funkciókkal bővítené ezt a módot. A gyerekekre szabott termékek és szolgáltatások fejlődése jó hír, hiszen egyre több gyerek kényszerül egyre több időre a számítógépek elé (például a távoktatás miatt); ami sok szakértő szerint nem igazán előnyös egy bizonyos idő és mérték után.

Azóta történt

Előzmények