Hirdetés

Bejelentkezést segítő jelszókitöltővel újított a Microsoft

Az Authenticator app már Android és iOS alatt is enged hozzáférést a jelszavakhoz.

Nagy frissítést tett közzé az Authenticator alkalmazásához a Microsoft.

A felhasználónevek és a kapcsolódó jelszavak automatikus kitöltése immáron eszközök és platformok között is működik, és az Authenticator az androidos és az iOS-es készülékekre is megérkezett. Ez azt jelenti, hogy az Edge böngészőben tárolt, a Microsoft-fiókhoz rögzített jelszavak mobilon is elérhetőek egy bejelentkezés után.

Miután az Authenticator befejezte a szinkronizálást, minden alkalommal felajánlja az automatikus kitöltést, ha a felhasználó megnyit egy appot vagy weboldalt. Persze csak abban az esetben, ha az adott helyen vannak mentett bejelentkezési adatok.

Ezzel egyszerre a Microsoft a Google böngészőjéhez is bemutatott egy kiegészítőt, ami akkor lehet ideális, ha valaki az Edge böngészőben menti a jelszavait, de azokat a Chrome-ban is használná. Ez ugyanúgy működik, mint a Chrome beépített jelszókitöltője, ráadásul szerkeszteni és törölni is lehet a Google böngészőjén keresztül, nem muszáj visszalépni az Edge-be. A funkció előzetese decemberben érkezett, a napokban hivatalosan is elérhetővé vált.

A Microsoft eszköze képes lett továbbá jelszavakat importálni a Chrome-ból, jelszókezelőkből és CSV fájlokból is. Mivel az Authenticator többfaktoros hitelesítést igényel és titkosítja a bejelentkezési adatokat, a Microsoft szerint jelszókezelőként is bevethető. Az adatok automatikus kitöltése előtt pedig PIN megadására vagy biometrikus azonosításra van szükség.

Azóta történt

Előzmények